Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato tyrėjai surengė plaštakių paiešką skelbimų portale skelbiu.lt. Pasirodo, kad malonumą pasiryžusios suteikti moterys net nesidrovėjo rodyti savo tikrų nuotraukų.

Klientais apsimetę pareigūnai per keletą dienų apsilankė pas keturias prostitutes ir vieną prostitutą. Šįkart baudas už vertimąsi prostitucija gavo Ukrainos, Moldovos, Rusijos pilietės, Lietuvoje daug metų dirbanti moteris bei Panevėžyje gyvenantis vyras.

Pirmą kartą baudžiamoms prostitutėms buvo skiriama pusė minimalios baudos, t.y. 45 eurai. Tokiu būdu surenkama mikroskopinė dalis mokesčių, kuriuos prostitutės turėtų sumokėti valstybei, jei ši veikla būtų legali.

Stotį iškeitė į darbą namuose

Trečiadienio popietę civiliais drabužiais vilkintys pareigūnai apsilankė Vilniuje esančioje Dzūkų gatvėje. Skelbimų portale dosnaus vyro ieškojusi Kristina į nelabai tvarkingą butą „klientą“ įsileido šiek tiek susivėlusi bei neskoningai „pasipuošusi“. Atvykėliui teigė, kad ji ką tik iš dušo.

Nedaugžodžiavusi Kristina pradėjo klausinėti kokį malonumą klientas nori patirti. Ši vardijo, kad užsiiminėja „tradiciniu“ seksu, daro prostatos masažą bei kitus malonius dalykus. Tačiau klientu apsimetęs tyrėjas teigė, kad turi vos 70 eurų. Už tiek Kristina galėjo suteikti tik „tradicinį“ malonumą. Prostatos masažas, kuriam „klientas“ neturėjo pinigų, pasak Kristinos, atliekamas taip: „įkiši pirštą ir suki ratu“.

Prisistačius pareigūnams moteris nebuvo nustebusi. Ji atvirai papasakojo savo gyvenimo istoriją ir kodėl daro tai, ką daro.

Pasirodo, kad Kristina prieš 15 metų pradėjo vartoti narkotikus – heroiną. Tapusi nuo jo priklausoma ir stengdamasi prasimanyti pinigų pradėjo pardavinėti savo kūną Vilniaus stoties rajone. Jau 13 metų prostitute dirbanti moteris teigė prieš porą metų persikėlusi į močiutės butą toliau užsiiminėti savo amatu, nes lauke stovėti tapo per sunku. Kalbantis su ja paaiškėjo, kad kitame kambaryje giminaitė buvo net ir policijai apsilankius.

Pokalbiui krypstant apie baudos dydį Kristina samprotavo ar nebūtų geriau prostituciją įteisinti. Pasak jos, nuo to valstybei būtų tik geriau. Galiausiai sužinojusi, kad bauda sieks virš šimto eurų, nustebo. Plaštakė galvojo, kad buvo bausta jau labai senai, o paaiškėjo, kad nuo paskutinio pareigūnų apsilankymo nepraėjo nė metai (jei per metus prostitutė baudžiama antrą kartą, skiriama bauda nuo 140 iki 300 eurų).

Klientus aptarnauja prabangiame viešbutyje

Kita prostitutė pareigūnams įkliuvo Rinktinės gatvėje, moteris klientus patenkinti nusprendė prabangiame viešbutyje. Iš Rusijos atvykusi 29 metų moteris klientams prisistato Maša, o jos tikrasis vardas yra Julia.

Civiliais drabužiais apsirengusiam pareigūnui moteris pasiūlė linksmybes pradėti duše, vėliau pereiti prie lovos. Sijonu ir džinsiniu švarkeliu pasidabinusi plaštakė už siūlomą malonumą prašė vos 60 eurų.

Jau oficialiai prisistačiusiems pareigūnams Julia nebebuvo tokia draugiška, nusisukusi nenoriai kalbėjo. Pasirodo, kad ji į Lietuvą atvyksta ne pirmą kartą, prieš ją tame pačiame kambaryje gyveno draugė, kurią Julia ir pakeitė.

Julios draugė paliko dovaną – ne vieną lapą klientų telefonų numerių, prie beveik kiekvieno buvo įvairiausi komentarai: „achu...nyj“ (puikus), senis, „job...tyj“ (trenktas) ir daugelis kitų.

Moteris nedetalizavo, kiek klientų priima per dieną, taip pat nepasakojo, kiek užsidirba. Juliai policijos pareigūnų vizitas buvo pirmasis, dėl to ji gavo pusę minimalios baudos.

Dirba konvejeriu

Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato pareigūnai savo vizitu nustebino ir Savanorių pr. apsistojusią Moldovos pilietę Dariją. Prieš savaitę į Lietuvą atvykusi 27 metų mergina policininkus priėmė draugiškai.

Darija atviravo, kad plaštakės karjerą pradėjo vos prieš pusmetį. Atsiduoti svetimiems vyrams ją paskatino ilgus metus puoselėta svajonė įgyti nuosavą nekilnojamąjį turtą – butą tėvynėje. Tikslą plaštakė nori pasiekti greitai, todėl klientus priiminėja konvejeriu. Per dieną Darija malonumą suteikia 7-11 vyriškių.

Atkakli mergina pasidžiaugė, kad už vieno kliento patenkinimą gaudama 70 eurų butui sutaupė jau pusę sumos. Jos teigimu, norimas nekilnojamasis turtas Moldovoje kainuoja apie 20-30 tūkst. eurų.

Policijos pareigūnai ant Darijos kūno vizito metu pastebėjo mėlynių. Tai sukėlė nuogąstavimų, kad prieš ją yra smurtaujama. Bet mergina tvirtino, kad klientai su ja elgiasi gražiai. Atvira plaštakė teigė, kad yra patenkinta savo darbu, o kaip apsisaugojimo priemonę su savimi visada turi dujų balionėlį.

Tuo pačiu metu kita pareigūnų grupė lankėsi Vingrių gatvėje. Čia nuomojamame bute dirbo ukrainietė Julia. 29 metų moteris į Lietuvą atvyko vos prieš kelias dienas, tai jos pirmasis kartas.

Ukrainietė Julia, kaip ir moldavė Darija, dirbo jau žinodama kur išleis uždirbtus pinigus. Dviejų vaikų motina pasakojo, kad ruošiasi vaiko gimtadieniui. Praturtėti Julia taip pat norėjo greitai. Vien tik „tradiciniu“ seksu užsiiminėjanti plaštakė už paslaugą prašydavo nei daug, nei mažai – 70 eurų. Nedidelė kaina Juliai garantuodavo didelį klientų kiekį.

Tiek Julia, tiek Darija teigė, kad per dieną užsidirba apie 500 eurų. Tiesa, nuo šios sumos 30 proc. atitenka „operatorei“, kuri jų teikiamų paslaugų aprašymus patalpindavo į skelbimų portalus. Merginos teigė, kad net nenutuokia, kokiose tiksliai svetainėse atsiduria jų kontaktai.

Užsienietėms pragyvenimas Lietuvoje ne toks ir pigus. Merginos atskleidė, kad butų nuoma joms atsieina apytiksliai po 350 eurų per savaitę.

Pareigūnai informavo, kad Julia ir Darija yra baudžiamos pirmąjį kartą, todėl joms teko susimokėti vos po 45 eurus. Baudas plaštakės apmokėjo iš karto.

Prostituto kelionė į Vilnių

Skelbimų portale pareigūnai aptiko ne tik plaštakių skelbimus, bet ir „masažą moterims“ suteikiančio vyro kontaktus. Paskambinus nurodytu telefono numeriu paaiškėjo, kad vyras yra pasirengęs suteikti kur kas daugiau, nei tik masažą. Su aistros ištroškusia kliente apsimetusia pareigūne vyras susitarė dėl sekso paslaugų.

Dariumi pristatęs prostitutas teigė, kad paslaugas suteikia visoje Lietuvoje. Šį kartą dėl klientės į Vilnių jis atvyko iš Panevėžio. Už paslaugas jis prašė 100 eurų ir ne mažiau.

Į pasimatymą su civiliais drabužiais apsirengusia pareigūne prostitutas atvyko „pasipuošęs“: „Nike“ šlepetės, trumpi sportiniai šortai, sportinis džemperis. Prie klientės jis artėjo savo raumeningą figūrą pabrėžiančia eisena.

Prisistačius pareigūnams išaiškėjo, kad Darius iš tiesų yra Sigitas. Jis jau ne kartą teistas: kelios vagystės, pasikėsinimas padaryti nusikalstamą veiką (sukčiavimas), papirkimas, turto sugadinimas ar sunaikinimas.

Kadangi Sigitas parsidavinėjant sučiuptas pirmą kartą, jam taip pat gresia 45 eurų bauda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (445)