Vėlų penktadienio vakarą Pamplonoje pasaulio čempionatui besirengiančios Ispanijos ir Lietuvos rinktinės sužaidė pirmas kontrolines rungtynes. Naujutėlėje „Navarra“ arenoje savo pranašumą 78:70 įrodė šeimininkai – be R. Fernandezo ir Marco Gasolio rungtyniavę ispanai.

Pasibaigus susitikimui tiek Ispanijos rinktinės treneris Sergio Scariolo, tiek patys žaidėjai pergalę prieš lietuvius skyrė būtent R. Fernandezui, prieš keletą dienų sulaukusiam žinios apie senelio, su kuriuo palaikė labai šiltus ir artimus santykius, mirtį. Vietoje planuotos kelionės į Pamploną, R. Fernandezui teko vykti į laidotuves.

„Mes širdimis buvome kartu su Rudy, simboliškai šią pergalę skiriame jam. Siunčiame jam stiprybės žinutę ir laukiame jo sugrįžtant į rinktinės treniruočių stovyklą“, – pasibaigus mačui žurnalistams sakė nugalėtojų ekipos puolėjas Pierre Oriola.


Ispanijos rinktinės pergalę naujutėlėje „Navarra“ arenoje stebėjo sausakimšos tribūnos – 10 tūkst. Pamplonos gyventojų ir miesto svečių. Gana paradoksalu, tačiau salėje, kurioje nebuvo nė vienos laisvos vietos, kartais taip pat buvo galima pasijusti lyg gedulingame minėjime.

Aukšto lygio krepšinio neišlepinta vietos publika rungtynes stebėjo tarsi teniso partiją – tylėdama ir užgniaužusi kvapą, o emocijas dažniausiai išreikšdavo tik po pelnytų taškų. Tiesa, paploti ispanai nevengdavo ne tik po saviškių taiklių metimų, bet ir po efektingesnių Lietuvos rinktinės krepšininkų atakų – daugiausiai aplodismentų sulaukė Mindaugo Kuzminsko verpstė ir rezultatyviai užbaigta ataka rungtynėms artėjant prie pabaigos.

Daug dėmesio iš vietos sirgalių sulaukė ir nuolat prašymų fotografuotis sulaukdavęs Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis, susitikimą stebėjęs iš pirmos žiūrovų eilės. Šeštadienį, aprašinėdami įvykius Pamplonos arenoje, visi vietos laikraščiai minėjo „stotingą mieste apsilankiusios krepšinio legendos figūrą“ ir apgailestavo, kad publika neturėjo progos savo akimis išvysti žaidžiančio A. Sabonio sūnaus Domanto, likusio Lietuvoje.

Į Ispaniją Dainius Adomaitis nesivežė ne tik Domanto – Lietuvos pajūryje individualiai treniruotis liko ir Jonas Valančiūnas, Paulius Jankūnas, Mantas Kalnietis bei Renaldas Seibutis.

Ryškiausia arenoje apsilankiusi ispanų žvaigždė – penkiskart „Tour de France“ dviračių lenktynių čempionas Miguelis Induraiinas.


Kaip po susitikimo ne sykį pakartojo D. Adomaitis, pozityvių dalykų šį kartą buvo galima įžvelgti nemažai – ekipai netrūko noro ir energijos, tačiau koją kišo klaidos ir komunikacijos stoka. Nieko keisto – juk tai buvo pirmasis kontrolinis mačas po daugiau nei savaitę trukusių treniruočių, iš kurių salėje vyko tik nedidelė dalis.

Anot jo, kokios sudėties rinktinę žiūrovai išvyks per Klaipėdoje sekmadienį vyksiančias kontrolines rungtynes su Suomija, trenerių štabas apsispręs šeštadieninio skrydžio iš Pamplonos į Palangą metu.

Panašiai savo ekipos pasirodymą rungtynėse įvertino ir S. Scariolo.

„Vieni žaidėjai pademonstravo geresnę, kiti – prastesnę sportinę formą, tačiau dar tikrai turime laiko. Apskritai esu patenkintas, nes kamuolys judėjo gerai, buvome greiti, galbūt pritrūko tik taiklių metimų iš toliau, galėjome geriau kovoti po lenta, bet iš esmės pirma patirtis – pozityvi“, – teigė Ispanijos rinktinę treniruojantis italas.

„Komandoje nėra jokių egoizmo apraiškų, visi stengiasi ne dėl savęs, o dėl bendro tikslo – šioje rinktinėje tikrai neturime tų didžiųjų problemų, su kuriomis galima susidurti į vieną grupę surinkus individualiai gerai galinčius žaisti krepšininkus iš skirtingų kolektyvų“, – pridūrė S. Scariolo.


Treneriui pritarė ir P. Oriola.

„Kol kas pasitaiko taktinių klaidų, nes kartu treniruojamės neilgai,. Tačiau iš esmės nuotaika gera, nes įveikėme tikrai pajėgią komandą. Taip, buvo problemėlių su pataikymu, nes laisvi tritaškių nesumetė žaidėjai, įprastai tokius metimus realizuojantys, bet ilgainiui tai turėtų susitvarkyti. Kaip sakoma, esame dar „žalia“ rinktinė, o iki čempionato pradžios dar liko beveik mėnuo“, – teigė „Barcelonos“ ekipos narys.

Pasaulio krepšinio čempionatas Kinijoje prasidės rugpjūčio 31-ąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)