Alexandra Macesanu, kuri dingo praėjusį trečiadienį į vakarus nuo sostinės Bukarešto, buvo pagrobta, ir pagrobimo metu tris kartus skambino policijai.

Paieškos buvo pradėtos tik po 19 valandų – tuo metu ji, manoma, jau buvo mirusi.

Įtariamasis, 65 m. Gheorghe‘as Dinca, pranešė policijai nužudęs Alexandrą.

Jis taip pat pripažino, kad nužudė kitą paauglė – 18 m. Luizą Melencu, kuri dingo balandžio mėnesį.
Per kratą G. Dincos namuose pareigūnai rado kaulus, tačiau kol kas dar nepatvirtinta, kad jų DNR atitinka Aleksandros ar Luizos DNR.

Gheorghe Dinca

Ši byla sukėlė pasipiktinimą visuomenėje, paskatino masinius protestus ir generalinio Rumunijos policijos komisaro bei kitų oficialių pareigūnų atleidimą. Atsistatydino ir vidaus reikalų ministras, pasakęs, kad visi tie, kas yra kalti dėl pavėluotos policijos reakcijos, bus už tai nubausti.

„Prašau, nenutraukite pokalbio, aš labai bijau“, – pasakė mergina paskutiniame savo pokalbyje su skubiosios pagalbos tarnyba, į kurią ji paskambino numeriu 112. Tai matyti pokalbio nuoraše, kuris buvo paskelbtas feisbuke.

Iš nuorašo taip pat aišku, kaip pareigūnė, priėmusi skambutį, informavo merginą, kad negali tęsti pokalbio, nes turi atsiliepti į kitus skambučius, ir užtikrino ją, kad policijos pareigūnai atvyks per kelias minutes.

BBC neturi nepriklausomų ekspertų patvirtinimo, kad nuorašas tikras, bet susisiekė su Rumunijos vidaus reikalų ministerija, prašydama komentarų.

Rumunai gedi dviejų nužudytų paauglių

Generalinė Rumunijos policijos inspekcija pranešė, kad šiuo metu vyksta pagalbos skambučių įrašų tyrimas.

Naujienų agentūra „Reuters“ pranešė, kad kai kurios Rumunijos žiniasklaidos priemonės paskelbė, pasak jų, nutekintus pokalbių telefonu fragmentus.

Alexandros šeima kaltina pareigūnus tuo, kad šie neįvertino skambučių rimtumo. Rumunijos policijos viršininkas Ioanas Buda buvo atleistas, o vidaus reikalų ministras Nicolae Moga atsistatydino pats, bet kritikai reikalauja daugiau atsistatydinimų.

Šeštadienį tūkstančiai demonstrantų žygiavo Bukarešto gatvėmis, skanduodami „nekompetencija“ ir reikalaudami, kad atsistatydintų daugiau oficialių asmenų.

Savaitgalį per kratą G. Dincos namuose policijos pareigūnai rado žmogaus palaikus ir Aleksandrai priklausančius papuošalus.

Rumunai gedi dviejų nužudytų paauglių

G. Dincos advokatas Alexandru Bogdanas sekmadienį pasakė Rumunijos nacionalinei naujienų agentūrai „Agerpres“, kad jo klientas prisipažino dėl visų nusikaltimų.

Kas nutiko Alexandrai?

Alexandra dingo praėjusį trečiadienį, kai važiavo autostopu namo – į pietinėje Rumunijos dalyje esantį Karakalio miestą, praneša policija.

Ketvirtadienį ryte ji tris kartus skambino skubiosios pagalbos linija numeriu 112 ir pranešė, kad yra pagrobta. Pasak pareigūnų, iš pradžių jiems buvo sunku nustatyti, kur ji yra, ir jiems teko apieškoti tris pastatus, kol penktadienį, 3 val. nakties pagaliau pavyko nustatyti, iš kurio namo skambinta.
Tada pareigūnai pateikė prašymą kratos orderiui gauti – nors teisiškai tai nėra privaloma – ir laukė iki ryto, kad galėtų patekti į namą.

Į namą jie įsiveržė tik praėjus 19 valandų po paskutinio Alexandros pagalbos skambučio.
Pasak pareigūnų, name jie rado žmonių (įtariama, minėtų merginų) palaikus, kurie buvo nusiųsti ekspertizei.

Rumunai gedi dviejų nužudytų paauglių

Kas slypi skambučių nuorašuose?

Liepos 25 d. tarp 23:03 ir 23:12 Alexandra numeriu 112 skambino tris kartus, kaip matyti iš nuorašo, kuriuo pasidalino jos dėdė.

Pirmajame pokalbyje Alexandra pranešė operatorei, kad ją pagrobė vyriškis ir nusivežė į kažkokią vietą Karakalyje. Nepavykus išsiaiškinti Alexandros buvimo vietos, pokalbis nutrūksta ir operatorė kreipiasi pagalbos į policijos pareigūną.

Po kelių minučių Alexandra paskambina dar kartą ir bando suteikti operatorei daugiau informacijos apie pagrobimą. Ji paaiškina operatorei, kad yra laikoma uždaryta name, užrakinta kambaryje, ir mato tik vartus. Įpusėjus antrajam pokalbiui ragelį iš operatorės perima policijos pareigūnas.
Alexandra perskaito adresą ir pareigūnas nurodo jai likti ten, kur yra, kol atvyks policija.

„Prašau, atvažiuokite kuo greičiau, aš jo bijau, jis mane mušė“, – sako Alexandra.
Pokalbis nutrūksta, ir Aleksandra skambina trečią kartą.

„Prašau, ar jau išsiuntėte pareigūnus?“ – iškart klausia ji.

„Man atrodo, jis grįžta, aš bijau.“

Pareigūnas ją vėl patikina, kad policijos ekipažas išsiųstas, ir sako jai nusiraminti ir kiek atsipalaiduoti, o mergina kukčioja į ragelį.