Ketvirtadienį lietuviai išskrenda į Pamploną, kur kitą dieną žais su Ispanijos rinktine. Pastaroji jau savaitės pradžioje treniravosi visa sudėtimi, įskaitant NBA žaidžiančius Ricky Rubio, Marcą Gasolį ir abu brolius Hernangomezus: Juancho bei Willy.

Graikijos nacionalinei komandai taip pat pavyko nuo pirmadienio į savo pratybas įtraukti vieną ryškiausių artėjančio pasaulio čempionato žvaigždžių – NBA naudingiausią krepšininką Giannį Antetokounmpo.

Tuo metu J. Valančiūno dėl neišspręsto draudimo klausimo ir ketvirtadienį Palangoje dar nebuvo komandos treniruotėje. FIBA draudimas visiems NBA žaidėjams įsigalios nuo rugpjūčio 3 d., kai Lietuvos rinktinė jau bus grįžusi iš Ispanijos.

Žurnalistų paklaustas apie nelygiavertę situaciją, ekipos vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis neturėjo atsakymo.

„Gal jūs man paaiškinsite? Paprasčiausiai buvo tokios datos, nuo kurių NBA žaidėjai gali prisijungti, ir viskas, – sakė specialistas. – Bet abu krepšininkai atrodo gerai, jie dirbo pagal individualią programą.“

Į Pirėnus su komanda nekeliaus ne tik J. Valančiūnas bei D. Sabonis, bet ir dar trys senbuviai: Mantas Kalnietis, Paulius Jankūnas bei Renaldas Seibutis.

„Žinome, ko iš veteranų tikėtis, ir norime duoti šansą visiems į stovyklą pakviestiems žaidėjams“, – pasirinkimą aiškino D. Adomaitis.

Ispanus jis pavadino vienais iš Kinijoje vyksiančių pirmenybių favoritų ir teigė, jog penktadienio mače svarbiausi uždaviniai bus derinių šlifavimas bei savitarpio supratimo gerinimas.

Primename, kad rungtynės Pamplonoje penktadienį vyks nuo 22.30 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)