Aš netikėjau, kad toks šuniukas yra pamestas ir tikrai buvau įsitikinusi, jog jis turi šeimininkus, o mums norint jį pasilikti, reikia gerai viską išanalizuoti, nes čia gyvūnas – šeimos narys, ne žaislas, ir patikrinti, ar mūsų vaikai nealergiški, todėl radau adresus, kur galima būtų nuvežti kuo greičiau, kad mes prie jo neprisirištumėme. Deja, priėmė šuniuką tik viena organizacija. Praėjus kelioms dienoms ir ten pasiskambinus, ar neatsirado šeimininkai, ir pasiteiravus, ar mes jį galėtume priimti, buvome stipriai testuojami kokią valandą. Labai keistas buvo bendravimas – toks įspūdis, kad žmonės ima šunis iš prieglaudos ir juos žudo. Pasakius, kad mes esame gamtos žmonės ir mylime gamtą, daug vaikštome, buvom užsipulti, kad negalima, nes daug erkių! (Išgirdome ir daugiau priekaištų). Paskui sutiko, kad šuniukas greičiausiai bus atiduotas mums ir paklausus, ar galime pirkti guolį, atsakas buvo TAIP, bet kadangi šuniukas buvo suviduriavęs, teks palaukti.

Paskambinus kitą rytą, nes neradau sau vietos ir pasiteiravus, kaip jo būklė, man buvo atsakyta, kad nebeduos, nes traktuoja, kad aš tą šuniuką ir išmečiau. Vėl kitą dieną skambinta ir klausta, kuo mes prasikaltome? Ar dėl to, kad radome šuniuką ir jo nepalikome likimo valioje? Prašiau padėti, kaip žmogus žmogaus, nes tas šuniukas mus vis dėl to labai paveikė, vyras tris paras su manimi nekalbėjo, puolė į depresiją, buvo, aš miegoti nebegalėjau, nes šuniukas paveikė mano širdį ir mes be galo jį mylėsime.

Aš patikrinau vaikų įrašus, ar jie nealergiški, todėl galiu savo krauju pasirašyti, kad kol gyvas bus šuo, aš jo neišmesiu. Kad net mano tėvai ir brolio šeima bus įtraukta, jeigu išvažiuotume kelioms dienoms kažkur. Vėl buvo susitarta, kad organizacija pagalvos. Kai vėliau paskambinome, vėl buvo atsakas, kad jeigu vyras būtų tiesiai mums atvežęs, būtų buvę kitaip, o dabar atvežė namo... Ir staiga – šuniukas jau pažadėtas kitiems su GERA PRAEITIMI. Namie vėl chaosas, tai kodėl buvo suteikta viltis?! O pasakius, kad aš naktimis nemiegu atsakas buvo – „aš jau seniai nemiegu dėl šunų“.

Kur mūsų klaida? Kodėl nėra tikslaus atsakymo? Šuniukas vis dar tebėra jų puslapyje, tik neseniai atsirado žodis – rezervuotas. Kas vyksta? Kodėl?