Paklaustas, ar pakeis G. Nausėdai Ministrų Kabineto sudėtį, premjeras atsakė: „tikėtina“.

Vyriausybės vadovas nebuvo linkęs plačiau komentuoti, ir kiek naujų kandidatūrų bus teikiama. Paklaustas – ar trys, jis atsakė: „tikėtina, kalbėsimės“.

Jis patikino, kad jau nebėra svarstoma galimybė, kad Rokas Masiulis liktų susisiekimo ministru.

„Taškai jau sudėti, nėra čia daugiau , ką svarstyti. Šitoje pozicijoje jis tikrai nebus“, – sakė S. Skvernelis.

Premjero teigimu, Seimas nebalsuos dėl Vyriausybės programos.

„Programa nebus keičiama“, – sakė S. Skvernelis.

Ketvirtadienį Seimas planuoja baigti savo pavasario sesiją.

„Tvarkiečiams“ kol kas posto nelieka

Premjeras sakė, kad kol kas nelieka laisvos ministro pozicijos, į kurią savo kandidatą galėtų siūlyti „Tvarka ir teisingumas“

„Tvarka ir teisingumas“ pretenduoja, kad būtų įgyvendintos programinės nuostatos, sutartos koalicijos sutartyje. Manau, kad tai yra svarbiausias dalykas. O postai yra antraeilis dalykas, kaip ir deklaravo visos politinės partijos, pasirašę koalicinę sutartį. (...)

Natūralu, kiekviena politinė partija, dalyvaujanti valdančiojoje koalicijoje, nori turėti atsakomybę už vieną ar kitą sritį. Šiandien kol kas tokios srities nebelieka, bet viskas pas mus dinamiška“, – sakė S. Skvernelis.

Įvertino Verygos ir Kukuraičio darbą

S. Skvernelis teigė, kad sunkiai įsivaizduotų, kad Aurelijus Veryga galėtų netekti sveikatos apsaugos ministro posto.

„Ministras tikrai ėmėsi šitoje srityje tokių nepopuliarių darbų, susidūrė su didžiuliu pasipriešinimu, spaudimu, interesų grupių nepasitenkinimu.

Kiekvienas gali pasakyti, kad buvo galima geriau padaryti, daugiau išaiškinti sprendimus, bet buvo galima ir nieko nedaryti. Nei vienas sveikatos ministras per mūsų trisdešimt metų nepriklausomos Lietuvos istoriją nesiėmė tokių žingsnių, ir bijojo lįsti į tam tikras sritis, kurios buvo neliečiamos“, – sakė premjeras.

Pasak jo, tai darydamas A. Veryga „kažkuria prasme susinaikino kaip politikas, turėdamas tokį minusinį vertinimą“.

„Bet aš tikiuosi, kad galbūt net ne po penkių metų, galbūt dar vėliau, mes kitaip vertinsime tuos žingsnius“, – sakė S. Skvernelis.

Premjeras teigiamai įvertino ir socialinės apsaugos ir darbo ministro Lino Kukuraičio padarytą pažangą.

„Ta sritis yra labai sudėtinga, labai sunki, imli, bet matome rezultatus, net ir statistiką – kalbant apie skurdo, socialinės atskirties mažinimą, tie darbai yra reikšmingi ir jaučiami Lietuvos žmonių“, – sakė S. Skvernelis.

Premjeras neneigė, kad buvo padaryta ir klaidų.

„Prezidentas su juo susitiks, turi klausimų. Manau, kad ministras galės kompetentingai ir labai aiškiai, argumentuotai, atsakyti į tuos klausimus“, – sakė S. Skvernelis.

Paminėtos trys galimos naujos kandidatūros

Premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas yra įvardijęs tris pavardes asmenų, kurie gali būti siūlomi į ministrus: susisiekimo ministro kėdei bus siūlomas Vladislavas Kondratovičius, vidaus reikalų ministru bus siūlomas Jaroslavas Narkevičius, o žemės ūkio ministru – Andrius Palionis.

Prezidentas Gitanas Nausėda yra patvirtinęs, kad tai yra realios pavardės.

Kandidatai - patikrinti

Naujieji Lietuvos lenkų rinkimų akcijos siūlomi kandidatai į ministrus turi spalvingą biografiją. Plačiau apie tai DELFI rašė čia.

Premjeras pažymėjo, kad ministrų kandidatūrų pateikimas reikš pilną jo pasitikėjimą šiais asmenimis.

„Jeigu aš teiksiu vieną ar kitą kandidatūrą, tai ji bus pilną mano pasitikėjimą, visapusiškai patikrinta, kad nebūtų jokių abejonių, kas visuomenei gali kelti klausimų dėl patikimumo, skaidrumo, atsparumo korupcijai“, – sakė S. Skvernelis.

Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis sakė, kad visi trys kandidatai, kaip ir priklauso, yra patikrinti, ir dėl jų nėra jokių neigiamų išvadų.

„Abejonių nekyla. Tai yra žmonės, kurie yra praėję visus reikiamus patikrinimus. Jokių neigiamų išvadų nėra dėl nei vieno“, – sakė R. Karbauskis.