„Taip, tam tikras nusivylimas, kada tavo sprendimų dėl valdančiosios daugumos išlaikymo nesupranta frakcijos kolegos, tai jisai (nusivylimas. - ELTA), be abejo, kad yra, bet mes visi puikiai suprantam, kad reikia dirbti toliau ir nežiūrėti į savo tuos nusivylimus“, - antradienį Seime žurnalistams sakė A. Širinskienė.

Sulaukusi kolegų „valstiečių“ nepritarimo jos sprendimui prisijungti prie Tvarkos ir teisingumo frakcijos Seime, praėjusią savaitę LVŽS nariams A. Širinskienė išplatino laišką, kuriame teigia, kad nebeplanuoja su LVŽS dalyvauti kitų metų Seimo rinkimuose.

„Galiu pasakyti, kad aš Seimo rinkimų šiuo metu neplanuoju. (...) Planuoti yra anksti“, - antradienį Seime paaiškino A. Širinskienė.

Iš Tvarkos ir teisingumo frakcijos pasitraukus „darbiečiui“ Valentinui Bukauskui, „tvarkiečių“ frakciją, kuriai būtina turėti bent 7 parlamentarus, gelbėti pasiryžo LVŽS narė A. Širinskienė.

Savo apsisprendimą ji argumentavo siekiu išlaikyti valdančiosios daugumos stabilumą. Vis dėlto toks sprendimas sulaukė kai kurių LVŽS kolegų nepritarimo.