2 porcijoms reikės:

200 g kiaulienos,
2 šaukštų miltų,
2 svogūnų,
2 pomidorų,
2 šaukštų aliejaus,
1 šaukštelio kario,
1 kubelio sultinio ,
4 šaukštų grietinės,
1 šaukštelio citrinos sulčių,
1 banano,
žiupsnelio druskos,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų.

Gaminame:

Mėsą supjaustykite plonais šiaudeliais. 1 šaukštą miltų sumaišykite su pipirais ir šiame mišinyje apvoliokite mėsos šiaudelius.

Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Pomidorus perpjaukite į 4 dalis, išskobkite minkštimą ir supjaustykite į 8 dalis.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dažnai maišydami apkepinkite mėsą. Apkepusią mėsą išgriebkite ir nuvarvinkite riebalus. Į riebalus, kurie liko keptuvėje, įpilkite šaukštą aliejaus. Kai riebalai ims čirškėti, suberkite svogūnus ir kepkite, kol pagels. Galiausiai į keptuvę suberkite miltus ir apkepinkite.

Į svogūnus suberkite karį, sutrupinkite sultinio kubelius, sukrėskite grietinę, supilkite citrinos sultis ir 1/4 l vandens. Išmaišykite, pagardinkite prieskoniais ir virkite, kol padažas sutirštės.

Bananą supjaustykite griežinėliais. Į padažą sudėkite apkepintą mėsą, pomidorus ir bananą. Troškinį šiek tiek pakaitinkite ir dar pagardinkite pagal skonį.

Prie troškinio tinka ryžiai, pagardinti sviestu, ryžių troškinys su žirneliais bei lapinės salotos su aliejaus, citrinos sulčių, garstyčių užpilu.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)