Gynybos ministerija nurodė, kad amerikietiškų raketų „Javelin“ buvo rasta į pietus nuo Tripolio esančioje stovykloje. Raketos buvo perduotos Libijoje veikiančioms prancūzų pajėgoms, tačiau jos turėjo defektų ir turėtų būti sunaikintos.

„Jos nebuvo perduotos vietos pajėgoms“, – sakoma ministerijos pareiškime.

Keturios raketos „Javelin“ buvo rastos birželio 29 dieną, kai Jungtinių Tautų pripažįstamai vyriausybei Tripolyje lojalios pajėgos užėmė bazę Garjane, kuria naudojosi Kh. Haftaro vadovaujami kovotojai.

Tuo metu raketos buvo parodytos žurnalistams, ir Vašingtone buvo pradėtas tyrimas dėl to, kam priklausė šie ginklai, kuriuos galima panaudoti prieš tankus ir kitas transporto priemones.

„Šie ginklai buvo skirti pajėgų, vykdančių žvalgybos ir kovos su terorizmu misijas, apsaugai“, – sakoma Prancūzijos pareiškime.

Šis pripažinimas yra potencialiai nesmagus Paryžiui, kuris ilgai neigė įtarimus, kad padeda Kh. Haftarui Libijoje ir diplomatiškai remia jį tarptautinėje arenoje.

Žurnalistams taip pat buvo parodyti minėtoje bazėje Garjane rasti sviediniai su Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) armijos ženklais, sako vyriausybei Tripolyje lojalios pajėgos.

Pasaulio sveikatos organizacija anksčiau šį mėnesį pranešė, kad jau apie 1 000 žmonių žuvo nuo balandžio, Kh. Haftaro pajėgoms pradėjus puolimą, kurio tikslas – užimti Tripolį. Sostinę šiuo metu kontroliuoja JT pripažįstama Libijos vyriausybė ir įvairios sukarintos grupės.

Pasaulio galybių pozicijos išsiskyrė, kaip reaguoti į Kh. Haftaro puolimą: JAV ir Rusija atsisakė kritikuoti maršalą, kurio pajėgos kontroliuoja Libijos rytus ir didelę dalį pietinių regionų.

Dėl šių kautynių daugiau kaip 100 tūkst. žmonių buvo priversti palikti savo namus, be to, didėja grėsmė, kad Libiją apims didesnio masto konfliktas.

Ši Šiaurės Afrikos šalis tebėra krečiama chaoso nuo 2011 metų liaudies sukilimo, nuvertusio ilgametį diktatorių Muamarą Kadhafi.