„Partijos skirtų ministrų nėra, nes šita Vyriausybė buvo suformuota kitokiu principu. Yra (profesionalų – DELFI), kurie galvoja nebetęsti toliau darbo. (…) Dėl įvairiausių priežasčių – gal sunku, gal kitus iššūkius nori priimti“, – sakė S. Skvernelis.

Jis nepasakė, kiek tokių asmenų yra. Jis teigė, kad tai labiausiai priklauso nuo jų pačių apsisprendimo.

„Aš visą laiką stengiuosi išsaugoti žmones, kurie gali, mano galva, toliau sėkmingai dirbti, bet jų apsisprendimas yra lemiamas“, – sakė S. Skvernelis.

S. Skvernelis šiandien vakare ketina paskelbti, ar pats ketina toliau likti premjero poste. Prieš tai jis susitiks su išrinktuoju prezidentu Gitanu Nausėda.

„Kalbėsime apskritai apie Vyriausybės formavimą, ir situaciją po valdančiosios koalicijos suformavimo“, – sakė S. Skvernelis.

Vidines diskusijas nori atsieti nuo Vyriausybės formavimo procesų

S. Skvernelis nemano, kad vidinės diskusijos dėl Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos ateities yra kaip nors susijusios su Vyriausybės formavimo procesu.

„Aš nematau jokio konflikto, tai yra diskusijos dėl galbūt tolimos ateities, dėl politinės partijos. O šiandien mes kalbame apie situaciją, kurią turime po Seimo rinkimų, ir tai nieko bendro neturi nei su Vyriausybės dabartine veikla, nei su ateitimi.

Tai yra daugiau politinės diskusijos, kurios vienoje ar kitoje politinėje jėgoje vyksta. Pažiūrėkite ir į kitas partijas, kokios vidinės diskusijos vyksta, ir ne tik diskusijos“, – sakė S. Skvernelis.

Jis teigė neatsisakąs savo anksčiau išsakytų žodžių, kad partijai reikia pokyčių.

„Tai yra demokratijos šventė, ir politinė partija pati renkasi savo ateitį, kelią. Aš pasakiau savo nuomonę, kurios ir toliau laikausi. (…) Aš kalbu apie galimas perspektyvas, bet nenoriu iš išorės daryti įtakos į partijos vidų, partijos viduje esantys žmonės ir sprendžia“, – sakė S. Skvernelis.

Paklaustas, kaip sutaria su valstiečių-žaliųjų pirmininku Ramūnui Karbauskiu, premjeras atsakė, kad „kaip visuomet“.

„Bendraujame, kaip ir bendravome, ir čia nereikia ieškoti kažkokių sąmokslo teorijų. Būna diskusijų ir nuomonių išsiskyrimo, bet aš tikrai bendrauju su visais, ir aš bendrauju su juo“, – sakė S. Skvernelis.

Karbauskis: žmogus reiškia savo nuomonę

Valstiečių-žaliųjų lyderis Ramūnas Karbauskis S. Skvernelio pareiškimus vertina tiesiog kaip jo nuomonę.

„Kiekvienas žmogus reiškia savo nuomonę, niekas niekada dėl nuomonės reiškimo premjerui pretenzijų nereiškia. Vakar aš pasakiau, kad gelbėti mūsų nereikia, o premjeras šiandien minėjo, kad buvo šiek tiek hiperbolizuoti jo norai – galbūt čia jau daugiau patarėjo pastangomis“, – sakė R. Karbauskis.

Jis pažadėjo, kad pirmadienį per partijos tarybos posėdį kels klausimą dėl pasitikėjimo juo pasitikrinimo.

„Aš negaliu pasakyti, ar bus balsuojama, bet aš tą klausimą kelsiu“, – sakė R. Karbauskis.

Prabilo apie pokyčius partijoje

DELFI primena, kad pirmadienį premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas sakė, kad S. Skvernelis svarsto galimybę prisijungti prie Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) ir tapti jos pirmininku.

Tiesa, tam, kad ši sąlyga būtų išpildyta, LVŽS nariai esą aiškiai turi nurodyti esantys pasiruošę pokyčiams. DELFI primena, kad kitą pirmadienį dabartinis LVŽS pirmininkas R. Karbauskis ketina pasitikrinti savo pasitikėjimą partijoje.

„Prieš dvi dienas S. Skvernelis labai aiškiai nurodė šiuo metu nematantis, kad LVŽS būtų pasiruošusi pokyčiams ir tų pokyčių norėtų. Tačiau, jei taip atsitiktų, jis be jokios abejonės svarstytų stoti į šią politinę partiją ir, aš manau, kad tokiu atveju tuos pokyčius geriausiai galėtų daryti taip, kaip ir kitose politinėse jėgose vyksta – konkuruodamas dėl lyderio pozicijos“, – DELFI sakė S. Malinauskas.