Eidamas pro šalį ir nežinodamas šios vietos, ko gero, nė neįtartum, kad vieno iš prekybos centrų rūsiuose gali būti įsikūręs sveikatingumo klubas.

„Baltažiedė“ – varėniškių Mariaus ir Rimantės vystomas verslas, kuris šiandien gyvuoja jau beveik šešerius metus. Visgi, kaip atsiminė savininkas, jei ne lemtingas sprendimas palikti sostinę ir grįžti į gimtinę, šiandien pora galbūt gyventų visai kitaip.

Kaip mums atvykus į sporto klubą pasakojo pats Marius, Varėną jis paliko dėl mokslų. Vyras Vilniaus Gedimino technikos universitete mokėsi gaisrinės saugos inžineriją.

„Po mokslų dar apie ketverius metus ten dirbau, tad, bendrai, Vilniuje praleidau nemažai laiko, bet mane visada traukė grįžti į Varėną. Čia mano gimtinė“, – kalbėjo jis ir sakė, kad iš mažo miestelio atvykus į Vilnių sostinė jam pasirodė labai triukšminga.

Visgi ilgai galvojęs vyras ryžosi pokyčiams ir su žmona palikęs Vilnių grįžo į gimtąjį miestą.

„Iš tiesų, tai šio sveikatingumo klubo įkūrėja yra mano žmona Rimantė, ji ir įkūrė šį klubą“, – iškart skubėjo paaiškinti jis.

Sporto klubas "Baltažiedė"

Kaip pasakojo, žmona visada domėjosi sportu, ypatingai, pilateso treniruočių metodu.

„Iš pradžių Rimantė išsinuomojo salę ir ten nedideliam būreliui moterų vedė mankštas, o paskui žmonės vis jungėsi, jų daugėjo, viskas panašėjo į nuolatinius užsiėmimus, tačiau netrukus žmona pradėjo lauktis dvynukų.

Žinoma, ji mankštas vedė iki 6 mėnesių, tačiau kai to daryti jau nebegalėjo, mums kilo klausimas, ką daryti, nes patalpų uždaryti nenorėjome“ , – su šypsena atsiminė Marius.

Tuo metu vyras pats dirbo Varėnos kultūros centre ir užėmė direktoriaus pavaduotojo pareigas, tačiau netrukus pats nusprendė išbandyti trenerio darbą.

„Su žmona sutarėme, kad aš ją pavaduosiu. Iš pradžių man tai atrodė nesąmonė, nes labiau užsiėmiau kovos menais, bet ji pasiūlė man pabaigti aerobikos kursus.

Važiavau ten ir galvojau, kad kažkoks siaubas. Mintyse buvau susidėliojęs planą, kad nuvažiuoju, pabūnu, o jei man nepatiks, išeisiu“, – juokėsi jis.

Visgi, kaip teigė, aerobika jį „užkabinusi“ ir Marius jau netrukus sporto klube ėmėsi pavaduoti žmoną.

„Kai ji grįžo, man jau pačiam nebesinorėjo išeiti iš čia, tad likome du treneriai“, – apie sporto klubo atsiradimą ir trenerio darbą sakė jis.

Sporto klubas "Baltažiedė"

Nors iš pradžių pora nuomojosi labai nedideles patalpas, šiandien jie jau gali pasigirti 170 kv.m. erdve, kuriose vyksta treniruotės.

„Dabar šis klubas ir yra mūsų pagrindinės pajamos“, – atviravo vyras.

Galiausiai, pasak jo, šiame sporto klube kol kas šiandien daugiau lankosi moterys, o per dieną vasaros sezono metu užsuka po 10-15 klientų.

Paklaustas, ar šiandien pora jaučia konkurenciją su kitais Varėnos sporto klubais, vyras tai neigė.

„Konkurencijos nelabai jaučiame, nes mes bandome eiti kitu keliu. Mūsų tikslas – grupinės treniruotės, o kituose klubuose arba jų nėra, arba jų vyksta labai mažai“, – kalbėjo jis.

Neribotas sporto klubo mėnesio bilietas, kaip išdavė, „Baltažiedėje“ kainuoja 30 Eur.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)