Oksfordo Universiteto dėstytoja ir jos išrinktasis, nekilnojamojo turto srityje dirbantis Benas, meilę vienas kitam puoselėja jau trejus metus.

„Su būsimu vyru susipažinome Oksforde, kur aš tuo metu studijavau teisės doktorantūrą. Benas jau buvo baigęs studijas ir dirbo. Pirmasis mūsų pasimatymas vyko viename is Oksfordo barų. Kadangi kitą rytą turėjau skrisi i konferenciją, pasimatymas ilgai netruko, bet pakako laiko susipažinti tiek, jog abu panorėtume susitikti dar kartą.

Nuo to pasimatymo jau praėjo nemažai laiko. Visai neseniai atšventėme trejų metų draugystės sukaktį“, – sakė ji.

Svarbiausiąjį taip Vilija Benui pasakė praėjus dviems draugystės metams. Piršlybos vyko Lietuvos pajūryje.

„Benas man pasipiršo praėjusią vasarą, tai vyko Palangoje. Prisimenu, kad lemtingą klausimą jis uždavė bevaikštant paplūdimiu, taip toli nuo centro, jog nebematėme žmonių“, – kalbėjo ji.

Turės dvi pavardes

Sumainius žiedus, moteris ketina pasilikti savo pavardę, o vyro prijungti per brūkšnelį.

„Mano pavardė man labai svarbi, nes ji simbolizuoja ryšį su šeima ir Lietuva. O Beno pavardė pažymi labai svarbų, naują gyvenimo etapą“, – minėjo moteris.

Didžioji dalis svečių – užsieniečiai

Po ceremonijos Kauno bazilikoje jaunųjų šventė persikėlė į Pažaislio vienuolyną. Prabangioje vietoje vykstanti puota buvo planuojama pusmetį.

„Pasiruošimas truko daugiau nei pusę metų, bet daugiausiai darbų nuveikėme per pastaruosius mėnesius. Nuo rugsėjo pradėjome planuoti. Manau, tai pakankamas laiko tarpas. Be to, pasisamdėme vedybų planuotoją, ji mums labai padėjo. Na, o paskutiniais mėnesiais ir mes labai daug visko darėme“, – sakė ji.

Vestuvėse dalyvaus tik artimiausi draugai, tačiau jų susirinko daugiau nei šimtas.

„Į vestuves kvietėme artimiausius gimines ir tuos draugus, kurie mus lydėjo ir palaikė įvairiuose gyvenimo etapuose. Vestuvės išsiskirs tautybių ir kultūrų įvairove, nes aš esu labai daug kur užsienyje mokiusis ir dirbusi. Todėl visuose pasaulio krašteliuose turiu draugų. O Benas, kadangi turi visokių hobių, taip pat turi daug draugų iš skirtingų pasaulio vietų. Visiems pranešėme apie vestuvių datą rugsėjo mėnesį, todėl svečiai spėjo suplanuoti net ir tolimiausias keliones, pvz.: iš Singapūro ar Niujorko.

Lietuvių svečių bus mažiau nei pusė, nes Lietuvoje nebegyvenu jau septynis metus“, – pasakojo ji.

Vilija tikino, kad sunkiausias dalykas planuojant vestuves buvo detalių derinimas. Teko galvoti apie didžiulį skirtingų žmonių ratą.

„Buvo sunku suderinti smulkias, paskutinėmis minutėmis likusias detales: maistą, gėrimų meniu. Mūsų santuokos ceremonija pareikalavo daug darbo, nes buvo svečių iš visokių šalių. Darėme programėles lietuvių ir anglų kalbomis. Net pati ceremonija turėjo vykti keliomis kalbomis. Taip pat įdėjome kelis elementus iš anglikonų bažnyčios santuokos ceremonijos. Kadangi Benas yra anglikonas. Tokie netipiniai dalykai pareikalavo daug derinimo. Reikėjo tartis ir su kunigu, ir patiems galvoti, kaip ką surašyti“, – minėjo ji.

Suknelę siuvo Juozas Statkevičius

Moteriai suknelę siuvo žinomas Lietuvos dizaineris Juozas Statkevičius. Jis išpildė visus Vilijos norus paversdamas šią dieną dar ypatingesne.

„Suknelę siuvausi, o ne pirkau. Galbūt taip nusprendžiau dėl to, kad tiksliai nežinojau, kokios suknelės norėčiau. Pradinę jos viziją padėjo sukurti mama ir sesė, o sumanymą genialiai išplėtojo ir išpildė dizaineris Juozas Statkevičius. Jis labai gražiai pasiuvo suknelę, žinojau, kad jis labai talentingas. Aš pasitikėjau juo, nes ir mano seseriai prieš dešimt metų jis siuvo suknelę“, – pasakojo ji.

Į Lietuvą grįžti neketina

Po šventės poros laukia ilgai lauktas medaus mėnuo, jie pasirinko jį praleisti keliaudami po saulėtąją Kaliforniją.

„Pasirinkome Kaliforniją, nes su Benu metus laiko gyvenome Niujorke, bet taip kartu ir neaplankėme vakarinės JAV pakrantės. Tai pagalvojome, kad pats laikas tai padaryti. O medaus mėnuo – puikiausias laikas“, – sakė ji.

Apie tolimesnius planus Vilija nedaugžodžiavo. Ji tikina, kad toli į ateitį su Benu negalvojantys. Todėl apie galimą šeimos pagausėjimą taip pat neatviravo, minėjo, kad tokių dalykų nesuplanuosi. Tačiau ji buvo tikra, kad ateitį kurs Anglijoje, o į Lietuvą gyventi artimiausiu metu tikrai negrįš. Bet tėvynės pasiilgsta ir neatmeta galimybės, kad tolimesnėje ateityje galbūt čia gyvens.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (147)