Spindinčiam klozetui

Kokakola, pasirodo, nė kiek nenusileidžia daugeliui universalių buitinių valymo priemonių. Šis gazuotas gėrimas be jokio vargo padės pašalinti net sunkiai išvalomas dėmes. Jei jūsų tikslas – švarus klozetas, iš vakaro supilkite į jį buteliuką kokakolos. Kai ryte atsikelsite, nuosėdų, kalkių ir purvo nebus likę nė ženklo. Toks stebuklas įvyksta dėl ortofosforo rūgšties, kurios yra kokakoloje.

Vietoj ploviklio

Kokakola pagelbės ir tvarkantis virtuvėje. Ją naudodami daug greičiau suplausite indus, nes gėrimas puikiausiai tinka svilėsiams šalinti. Taigi, jei puodai ir keptuvės nepadengti nuo svilimo apsaugančia danga, juos galite plauti kokakola.

Štai kaip tai daryti: įpilkite į puodą šiek tiek kokakolos – maždaug per 2 centimetrus nuo dugno – ir palikite bent valandą pamirkti. Jei svilėsių daug, kokakolą puode arba keptuvėje palikite pernakt. Praėjus valandai arba kitą dieną visus svilėsius pavyks lengvai pašalinti kempinėle.

Jei norite paspartinti procesą, kokakolą prisvilusiame puode arba keptuvėje pusvalandį pavirkite. Tada išplaukite indą įprastu plovikliu.

Dėmių priešas

Tikrai neprireiks brangaus dėmių valiklio, jei po ranka turėsite buteliuką kokakolos. Tiesiog užpilkite šiek tiek gėrimo ant dėmės ir palikite 10–15 minučių. Atminkite, skystis neturi išdžiūti! Praėjus nurodytam laikui, įdėkite dėmėtą daiktą į skalbimo mašiną. Iškalbus dėmės neliks.

Pastaba: kadangi gėrimas tamsus, šviesių ir baltų audinių juo valyti negalima.

Kova su kalkių apnašomis arbatinuke

Visi, kas mėgsta kavą, arbatą arba kitus karštus gėrimus, puikiai žino, kad arbatinuko, kuriame verdamas vanduo, spiralę bėgant laikui padengia storas kalkių sluoksnis. Tik reguliariai šalinant kalkes galima pratęsti buitinės technikos eksploatavimo trukmę. Šiai užduočiai puikiausiai tinka kokakola. Supilkite į arbatinuką buteliuką kokakolos ir palikite pernakt. Atėjus rytui, kalkių sluoksnis bus ištirpęs.

Daugelis sutiks, kad kokakolą geriau ne vartoti, o tiesiog naudoti buityje.

Priemonė nuo rūdžių

Kokakola puikiai tirpdo ir rūdis. Nedidelius daiktus, ant kurių atsirado rūdžių dėmių arba žalsvo apnašo, galima tiesiog keletui valandų pamerkti į gėrimą. Jei daiktai didoki, apliekite juos kokakola, o tada nušveiskite dėmes šepetėliu arba sulamdytos folijos gniužulėliu.

Naudojant kokakolą pavyks atlaisvinti užrūdijusius varžtus ir veržles. Pirmiausia varžtą šiek tiek pasukite, tada kelis kartus patepkite sraigtą kokakola ir palikite keletui valandų. Kai pamirkysite kokakoloje, varžtą arba veržlę atsuksite ypač lengvai.

Plaukų priežiūros procedūroms

Net ir pačius nepaklusniausius plaukus kokakola be vargo pavers puriomis garbanomis. Po procedūros su kokakola plonyčiai pasišiaušę plaukų žvyneliai susilygins, taps glotnūs.

Atsižvelgiant į plaukų ilgį, šiai procedūrai gali prireikti 1–2 litrų gėrimo. Sušlapinkite juo plaukus ir 10 minučių palaikykite. Tada ištrinkite galvą įprastu šampūnu. Šis kokakolos pavidalo kondicionierius yra pigesnis ir efektyvesnis už daugelį priemonių, be to, ypač pasiteisina, jei tenka paskubėti.

Stiklui ir veidrodžiams valyti

Kokakolos sudėtyje yra nedidelis kiekis citrinos rūgšties, todėl šiuo gėrimu patogu valyti langus ir veidrodžius. Kad langai akinančiai suspindėtų, sudrėkinkite kokakola audeklą ir patrinkite stiklą. Tai atlikę, nuplaukite langą vandens ir acto tirpalu (į litrą vandens įpilkite 2 valgomuosius šaukštus acto).

Kramtomosios gumos tirpiklis

Vargu ar gali būti kas baisiau nei į plaukus įsivėlusi kramtomoji guma. Visgi tai dar nereiškia, kad vizitas į kirpyklą – neišvengiamas. Tiesiog gausiai sulaistykite gumą kokakola, palaukite, kol skystis ims veikti (keletą minučių), o tada išimkite kramtomąją gumą iš plaukų. Kuo ilgiau truks kokakolos veikimas, tuo lengviau bus pašalinti gumą.

Vamzdžių valymo priemonė

Kartkartėmis vonios, dušo arba kriauklės anga užsiteršia, o tada tenka palaukti, kol subėgs vanduo. Reguliariai įpildami į ją kokakolos, tikrai sugebėsite užkirsti kelią šiam nepatogumui. Norint išvalyti vamzdžius, įpylus į juos kokakolos reikia 30–40 minučių palaukti. Tada paleisti karšto vandens srovę. Jei siekiate efektyvaus rezultato, kokakolą šiuo tikslu reikia naudoti reguliariai.

Trąšos gėlėms

Kokakola – puikiausia trąša gėlėms, tarkim, azalijoms arba gardenijoms. Ji didina dirvos rūgštingumą, o šitai gėlės mėgsta – taip stimuliuojamas jų augimas. Kadangi gėrime daug cukraus, jis papildo dirvą mikroorganizmais ir padidina joje organinių elementų kiekį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)