Panašiai kaip ir pirmadienį, orai priešingose šalies pusėse skirsis.

Vakariniuose rajonuose bus debesuota ir lietinga. Vyraus intensyvūs ir gana ilgai trunkantys lietūs, vietomis lis smarkiai. Vėjas čia bus besikeičiančios krypties, nestiprus. Debesys ir lietūs neleis orui įšilti, tad temperatūra šiandien čia bus neaukšta, 14–19 laipsnių šilumos.

Rytinėje šalies pusėje debesų properšose rodysis saulė. Vidutinio stiprumo pietryčių, vakarėjant - pietų vėjas plukdys šilumą. Šiltas ir drėgnas oras kildamas netruks susitvenkti į galingus kamuolinius audros debesis, tad daugelyje vietovių nušniokš trumpi lietūs, o popietinėmis vietomis kai kur pliaups tikros vasariškos liūtys. Didelė tikimybė, kad grūmos perkūnija, kai kur tikėtinas ir škvalas. Vėjo gūsiai tada gali sustiprėti iki 15–20 m/s. Aukščiausia temperatūra šioje respublikos dalyje sieks 20–25 laipsnius šilumos.

Trečiadienio naktį išsilaikys debesuoti ir labai drėgni orai. Palis daugelyje vietovių, intensyviausiai – vidurio Lietuvoje. Pirmoje nakties pusėje vietomis lietų lydės perkūnija. Vėjas suksis iš vakarų, šiaurės vakarų, sustiprės iki 7–12 m/s. Temperatūra naktį pažemės iki 8–13, Rytų Lietuvoje vietomis bus 14–16 laipsnių šilumos.

Trečiadienio dieną orai gerės, trumpi ir jau negausūs lietūs prognozuojami tik rytiniuose šalies rajonuose. Smarkoki, kai kur gūsingi vakarinių krypčių vėjai atgins vėsesnį orą, tad vyraus tik 15–20 laipsnių šiluma, o vakariniame šalies pakraštyje tebus apie 13 laipsnių.

Šaltinis
Temos
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)