„Pasveikinau Gitaną prieš 10 ar 15 minučių ir palinkėjau sėkmės sutelkiant visus žmones“, – LRT televizijoje sekmadienio vakarą sakė I. Šimonytė.

„Aš jau paskambinau Gitanui Nausėdai – neturiu ko laukti, aš skaičius pažįstu“, – sakė Ingrida Šimonytė.

Ingrida Šimonytė pripažįsta pralaimėjimą: pasaulis nepasibaigė

Kandidatė į prezidentus Ingrida Šimonytė pripažįsta pralaimėjimą, tačiau situacijos nedramatizuoja.

„Aš nežinau, kodėl žmonės kartais komplikuoja dalykus ir mano, kad dėl to, kad nelaimi kažkokių rinkimų, tai pasaulis pasibaigė. Pasaulis rytoj toliau gyvuos. Aš gyvuosiu su juo“, - LRT sakė I. Šimonytė.

Kandidatė turi paaiškinimą, kodėl buvo toks rezultatas.

„Kadangi aktyvumas nebuvo labai skirtingas nuo pirmojo turo, ir akivaizdu, kad tie žmonės, kurių kandidatas nepraėjo antro turo, vis tiek atėjo balsuoti antrame ture, didžioji dalis balsuotojų pasirinko G. Nausėdą kaip priimtinesnį kandidatą. Kaip jau sakiau penktadienį, aš labai tikiuosi, kad jį pasirinko dėl to, kad norėjo balsuoti už G. Nausėdą, o ne dėl to, kad – prieš I. Šimonytę. Bet aritmetika yra aiški, aš skaičius tikrai pažįstu, ir turbūt tokia yra žmonių valia“, - sakė I. Šimonytė.

Politikė patikino, kad tai nėra jos paskutinė kadencija Seime. Tai TS-LKD štabe buvo pasitikta džiaugsmingais šūksniais.

Šimonytės štabo vadovas: buvo gera, garbinga kova

Nuotaikos galėtų būti geresnės, teigė Ingridos Šimonytės štabo vadovas Paulius Lukauskas po to, kai dešimtą valandą vakaro Ingrida Šimonytė jau pasveikino savo oponentą Gitaną Nausėdą su pergale.

„Manau, kad didžiuosiuose miestuose matysime kitokį rezultatą, bet pavyti tą skirtumą, kuris yra, sudėtinga“, – rezultatus vertino P. Lukauskas.

Į klausimą, kokia galėtų būti I. Šimonytės pralaimėjimo priežastis, P. Lukauskas atsakė, kad nieko blogo nenutiko, tiesiog pirmamae ture kitus kandidatus palaikę rinkėjai greičiausiai mobilizavosi į G. Nausėdos pusę: „Manau, kad tie, kurie balsavo už kitus kandidatus pirmame ture, tiesiog konkurentą pamatė kaip patrauklesnį“.

Rinkiminę kovą P. Lukauskas vertina kaip įdomią patirtį. „Kova buvo įdomi ir tuo pačiu korektiška, mano galva. Nebuvo jokių technologijų ar negražių dalykų, todėl manau, kad tai buvo gera, garbinga kova“, – kalbėjo I. Šimonytės štabo vadovas.

Jo teigimu, vakaro I. Šimonytė laukė su viltimi laimėti. „Būtų keista, jei dalyvaudamas žmogus nenorėtų laimėti. Visą laiką tikėjome ir su tokiomis nuotaikomis ir atėjome“, – tvirtino I. Šimonytės štabo vadovas P. Lukauskas.