Kol kas G. Landsbergis nesiryžo prognozuoti prezidento rinkimų rezultato.

„Dar tik pradeda eiti didžiųjų miestų rezultatai, bet šiaip jau dabar turbūt galima pasakyti, kad tai jau yra pergalė – tiek TS, tiek kandidatei, kuri pateko į antrąjį turą“, – sakė G. Landsbergis.

Partijos pirmininkas rinkimų naktį dar nesileido į kalbas, ar kalbintų I. Šimonytę stoti į TS-LKD, jei ji nebūtų išrinkta prezidente.

„Pažiūrėsime, laikas parodys“, – sakė G. Landsbergis.

TS-LKD lyderis teigė matąs galimybių dirbti su abiem kandidatais, tačiau pažymėjo, kad dar turės būti atsakyti kai kurie klausimai apie G. Nausėdą, nepaisant to, ar jis bus išrinktas.

„Aš matyčiau galimybių dirbti su abiem kandidatais. Dar vis manau, kad I. Šimonytės pergalė yra reali galimybė. Palaukime didžiųjų miestų. Bet priešingai nei R. Karbauskis, aš nediferencijuoju kandidatų.

Vienintelis dalykas, kas man kelia nerimą, tai yra tai, kad visuomenėje buvo iškelti klausimai dėl finansavimo, dėl galimų įtakų G. Nausėdai. Manau, kad tie klausimai, nepaisant to, ar jis bus išrinktas, turės būti atsakyti“, – sakė G. Landsbergis.

Numato pokyčius Seime

TS-LKD lyderis numano, kad po šių rinkimų Seime bręsta pokyčiai.

„Aš turiu galvoje daugiausiai situaciją Seime, ji buvo mažiau apžvelgta per paskutines kelias savaites, dėl to, kad buvo prezidento rinkimai, Europos Parlamentas gavo pagrindinį dėmesį. Bet šiokių tokių signalų mes matome, jaučiame, girdime – tiek iš valdančiųjų, tiek iš koalicijos, tiek – anksčiau slėpti ar pridengti nesutarimai man atrodo, kad virsti reikšmingais politiniais pokyčiais Lietuvos politinėje arenoje“, – sakė G. Landsbergis.