– Pagaliau sulaukėme lietaus. Kur jo iš tiesų buvo?

– Kažkas verkė Vilniuje ir pavydėjo kaimynams. Tai yra vasaros liūtys: kai kur lyja labai smarkiai, o kai kur nieko nekliūna, skirtumų gali būti net ir tame pačiame mieste. Labai smarkiai lijo Elektrėnuose, šiaurinėje ir rytinėje Lietuvos dalyse būta tikrai smarkaus lietaus. Žinoma, vilniečiai irgi matė perkūniją ir žaibus.

– Kokie orai visoje Lietuvoje?

Penktadienį jau yra gerokai vėsiau nei buvo ketvirtadienį. Penktadienį Vilniuje ir yra šilčiausia, 21 laipsnis šilumos. Žemaitijoje temperatūra siekia 15-16 laipsnių, yra nemažai debesų, ypač rytiniuose rajonuose.Žemaitijoje vėsiau, Vilniuje šilčiau. Deja, lietaus tikrai trūksta.

– Ši savaitė buvo labai šilta. Juk tai mums nebūdinga?

Turėjome rekordinių temperatūrų. Pakruojyje buvo 29 laipsniai šilumos. Naujojoje Akmenėje taip pat panaši buvo, rekordus mušėme dvi dienas. Galima sakyti, kad šių metų gegužė įėjo į istoriją, nes turėjome ir šilumos, ir šalčio rekordų. O dabar einame palaipsniui į žemesnę temperatūrą.

– Koks bus savaitgalis?

Jau penktadienį yra vėsiau, bet šeštadienį temperatūra nesieks net 20 laipsnių. Turbūt bus apie 14-19 laipsnių. Pietiniuose rajonuose bus 19 laipsnių, prie jūros bus 14, vėjas iš Vakarų. Dieną gali būti net pavojingas vėjas, sieksiantis 14-15 m/s. Galima sulaukti ir lietaus, bet jis nebus stiprus, tikrai negalime kalbėti apie škvalus ar audringą lietų. Ties Baltarusija užfiksuoti patys aktyviausi debesys, bet vargu, ar jie pasieks Vilnių, nebent vėlai vakare. O likusi Lietuva turėtų būti su pragiedruliais, lietaus tikimybė gana maža. Sekmadienį bus atvirkščiai: lietaus tikėtina bus daugiau Žemaitijoje, Vilniuje lietus mažai tikėtinas, temperatūra bus panaši, sieksianti 15-18 laipsnių. Tiesa, gerokai atvės naktys.

Izolda Marcinonienė

– Kokia bus kita savaitė?

Kitą savaitę labiau bendrausime su ciklonu, bet ciklonas bus vienas rytiniuose, einantis per Baltarusiją, kitas – Atlanto ciklonas, mes būsime mūšio lauke. Naktį temperatūra sieks 7-12 laispnių, pirmadienį gal tik 6-11 laipsnių, bet antradienį ir trečiadienį laukiame šiltesnės oro bangos. Dieną galime sulaukti ir stipraus lietaus, ir perkūnijų.