Davė draugui lentą ir paragino užmušti katiną

Įvykio liudininkų teigimu, vienas vyras, padavęs lentą savo draugui, paragino užmušti kieme jau daugelį metų gyvenantį katiną. Šalia buvusios moters riksmas pritraukė daugiau kaimynystėje gyvenančių žmonių, tačiau išgelbėti katiną jau buvo per vėlu.

Nors vyras savo kaltę mėgino neigti, įvykio liudininkai patvirtino, jog matė nusikaltimą savo akimis.

Katino šeimininką Martyną sukrėtė žinia apie mylimo augintinio, kuriuo rūpinosi 11 metų, netektį. Vyras pasidalino katino nuotraukomis feisbuke su komentaru „buvai geriausias mano draugas“.
Fabijoniškėse užmuštas katinas

Jo teigimu, kaimynas katiną užmušė būdamas neblaivus. Vyras tikisi, kad žiauriai su gyvūnu pasielgęs kaimynas sulauks griežčiausios bausmės. Įtariamojo nuotrauka pradėjo plisti internete, o internautai pasmerkė žiaurų elgesį su gyvūnu.

„Kaimynas uždaužė mano katiną su lenta. Jo motyvas – kad kieme katinas gaudo paukščius ir voveraites. Iš matymo jį pažįstu, seniau irgi nuo jo yra nukentėję vaikai. Tikiuosi, kad jam bus skirta griežčiausia bausmė“, – DELFI komentavo Martynas.

Įtariamas vyras uždarytas į areštinę, o žiaurų elgesį kurstęs jo draugas iš įvykio vietos pabėgo.

Katinui bus atliekama autopsija tam, kad pasitvirtintų liudininkų parodymai dėl tyčinio gyvūno nužudymo.

Įtariamam vyrui gresia baudžiamoji atsakomybė

Tuo metu Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja patvirtina, kad minėtas įvykis buvo užregistruotas Policijos registruojamų įvykių registre gegužės 22 d., 21 val. 32 min.

Pagal pirminę informaciją, S. Stanevičiaus gatvėje buvo mušamas katinas. Atvykę pareigūnai sulaikė vieną įtariamąjį (vyrą, gimusį 1956 m). Minėtas asmuo buvo pristatytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 310 ir 140 straipsnius.

J. Samorokovskaja primena, kad už žiaurų elgesį su gyvūnais ir jų kankinimą taikoma tiek administracinė, tiek baudžiamoji atsakomybė. Baudžiamoji atsakomybė taikoma tada, kai gyvūnas žūsta ar būna suluošintas, o administracinė – kai gyvūnui gresia žūtis ar suluošinimas.

Administracinių nusižengimų kodekso 346 straipsnyje nurodoma, kad žiaurus elgesys su gyvūnu, gyvūno kankinimas, kai dėl to gyvūnams gresia žūtis ar suluošinimas, užtraukia baudą nuo 300 iki 1750 eurų.

Baudžiamojo kodekso 310 straipsnyje nurodoma, kad tas, kas žiauriai elgėsi su gyvūnu, jį kankino, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

„Policija kiekvienu atveju, turėdama informacijos apie galimai netinkamą elgesį su gyvūnais, kai yra nusikalstamos veikos ar administracinių nusižengimų požymių, imasi veiksmų užkirsti kelią nusikalstamai veikai ar teisės pažeidimui ir patraukti atsakomybėn kaltus asmenis“, – teigia J. Samorokovskaja.