Bendrovė per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė, kad L. Strėlis, atsižvelgdamas į bendrovės interesus, gegužės 23-ąją pateikė pareiškimą dėl atsistatydinimo. Penktą valdybos narį akcininkai rinks birželio 17-ąją.

Lietuvos banko (LB) valdyba šią savaitę L. Strėliui skyrė 200 tūkst. eurų baudą. L. Strėlis, žinodamas viešai neatskleistą informaciją ir ja pasinaudojęs, sudarė sandorius dėl pieno perdirbimo bendrovės „Žemaitijos pienas“ akcijų įsigijimo ir pardavimo draudžiamu prekybos laikotarpiu.

2018-ųjų pabaigoje su pagrindiniais pastarosios įmonės akcininkais susijusi bendrovė „Baltic Holding“ iš Investuotojų asociacijos ir su ja susijusių kitų smulkiųjų akcininkų įsigijo 10,43 proc. „Žemaitijos pieno“ akcijų.

LB teigimu, L. Strėlis dalyvavo derybose ir, žinodamas tikslią informaciją apie jų eigą bei pasiektą pažangą, aptartus akcijų pardavimo kainų rėžius, kartu su šeimos nariais biržoje pirko ir vėliau „Baltic Holding“ pardavė „Žemaitijos pieno“ akcijų. Taip L. Strėlis pažeidė draudimą naudotis viešai neatskleista informacija sudarant sandorius ir patarti kitiems asmenims užsiimti prekyba vertybiniais popieriais pasinaudojant šia informacija.

L. Strėlis ketina skųsti teismui LB skirtą jam baudą.

L. Strėlis taip pat yra pieno perdirbimo bendrovės Vilkyškių pieninė valdybos narys.