„Aš nesu partijos narys, pirmiausia, o antra, aš nemanau, kad partijų rekomendacijos ką nors reiškia rinkėjams. Reikėtų nesusireikšminti partijoms. Aš manau, kad žmonės turi savo nuomonę ir balsuos“, – „Žinių radijo“ paklaustas, ar palaikys G.Nausėdos kandidatūrą sakė L. Linkevičius.

Kartu ministras teigė nesibaiminąs, kad su naujuoju prezidentu keisis ir Lietuvos užsienio politikos kryptys.

„Aš nemanau, kad būtų radikalių pokyčių politikoje. Manau, kad mes (užsienio politikoje. – ELTA) pasižymėdavome, jog politikoje buvo nuoseklumas, tęstinumas, principai tam tikri. Nemanau, kad nuo to bus nukrypstama. Jeigu bus taktinių pokyčių – visiškai suprantama, tačiau esmės tai neturėtų keisti“, – sakė ministras.

Socialdarbiečių valdyba trečiadienį pareiškė, kad rinkimuose kviečia pasirinkti G. Nausėdos kandidatūrą. Pasak partijos, toks sprendimas priimtas dėl to, kad į prezidentus taikančio ekonomisto rinkiminėje retorikoje skambėjo gerovės valstybės ir progresinių mokesčių lozungai.
ELTA primena, kad antrasis prezidento rinkimų turas bei EP rinkimai vyks gegužės 26 d.

Pirmąjį prezidento rinkimų turą laimėjo I. Šimonytė, surinkusi 31,31 proc. balsų. Antrasis, nedaug nusileidęs laimėtojai, liko G. Nausėda su 30,94 proc. rinkėjų palaikymu.