Tai reiškia, kad tikimybė berniukui ir mergaitei yra vienoda, tačiau visame pasaulyje šimtui mergaičių tenka šimtas penki berniukai.

Kodėl taip yra?

„Daugiau resursų ir stipresnius šeimos ryšius bei aukštesnį socioekonominį statusą turinčios moterys dažniau susilaukia berniukų“, – sako biologinės antropologijos specialistė Alison Behie iš Nacionalinio Australijos universiteto.

Nors ši teorija galioja privilegijuotiems visuomenės nariams, pavyzdžiui, garsenybėms ar karališkosioms šeimoms, kaip yra su visais likusiais, paprastais žmonėmis?

Evoliucija taip pat turi ką pasakyti

„Dėl vienos X chromosomos ir vienos Y chromosomos, berniukai gimdoje ir ankstyvoje vaikystėje yra jautresni stresui“, – aiškina A.Behie. Tai reiškia, kad evoliucionuojant gamta pasirūpino, jog gimtų daugiau berniukų, nes dalis jų gali neišgyventi kūdikystės.

Niukaslio universitetas taip pat atliko tyrimą ir išsiaiškino, kad daug brolių turintis vyras turi daugiau galimybių susilaukti sūnaus – karališkosios šeimos yra puikus to pavyzdys.

Jeigu grįžtume šimtu metų atgal, kai baigėsi Pirmasis pasaulinis karas, Jungtinėje Karalystėje šimtui mergaičių gimdavo papildomai du berniukai, palyginti su metais iki karo pradžios, dėl ko buvo berniukų bumas. Nuo to laiko berniukai (šiek tiek) dominuoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)