„Ups! Dabar tai jau aš įkvėpsiu giliai ir parašysiu... Dievaž, negalvojau, kad teks tai daryti. Matau, kad reikia, nes ponas Gitanas Nausėda apkaltino Ingridą dėl rinkimų nakties, neva mus, TSLKD, ji laiko raupsuotaisiais. Tai va, pasakoju“, – „Facebook“ tinkle rašė Seimo narė R. Juknevičienė.

„Prieš mūsų pirminius rinkimus, aną rudenį, kai Ingrida dar nebuvo apsisprendusi, sulaukiau G. Nausėdos skambučio ir siūlymo susitikti. Gerai, apsidžiaugiau. Sutartoje vietoje kavinė nedirbo, tai radau tokią mažutę sušinę šalia. Gitanas atėjo, kiek nusivylė tokia kuklia aplinka, bet apsidžiaugė, kad jis galės atsisėsti nugara į langą ir niekas jo nepamatys. Ups, pamaniau! Ar aš kokia raupsuota, jei taip bijo, kad kas nepamatytų? Na, tiek to, kalbamės.

Buvo kalba dėl jo dalyvavimo mūsų praimariuose. Sako, duočiau savo pavardę, tačiau po skyrius nevažinėčiau, kampanijoje nedalyvaučiau. Mano atsakymas buvo paprastas – tokiu atveju jūs pralaimėsite. Vygaudas yra partijos narys, jį žmonės pažįsta. Ir tada – dar vienas ups! Išgirdau klausimą, ar negalima būtų Vygaudo išmesti iš partijos? Akimirką net nesugebėjau nieko atsakyti... Ne, sakau, apie tai net jokios kalbos būti negali!“

R. Juknevičienė teigė, kad tuo susitikimas ir baigėsi: „Atsisveikinome pakalbėję dar apie kažką... Beje, mes patys apsisprendėme su visa gausa nedalyvauti Ingridos rinkimų nakty, kad G. Nausėda neapkaltintų jos esant konservatorių įkaite. Nes tokia nėra. Ji yra labiausiai nepriklausoma kandidatė, kiek pažįstu jos charakterį ir padorumą“.

Nausėda stebėjosi Šimonytės atsiskyrimu nuo partijos

G. Nausėda ELTA agentūrai sakė nesuprantąs, kodėl jo oponentė, konservatorių į šalies vadovus keliama Ingrida Šimonytė gėdijasi sąsajų su partija. Juk konservatoriai nėra kažkokie raupsuotieji, kad nuo jų būtų slepiamasi, komentuodamas I. Šimonytės rinkimų kampaniją sako G. Nausėda. Visgi to, ko savo oponentei linki neišsižadėti, pats G. Nausėda vengia ir siekia kuo labiau atsiriboti.

„Baigiant kalbas apie partines priklausomybes, jūsų nuomone, I. Šimonytė yra partijos žmogus ar ne? Jei atkreipėte dėmesį, sekmadienį, rinkimų vakarą, konservatorių partija rezultatų laukė atskirai nuo ponios Šimonytės štabo“, – ELTA žurnalistai paklausė Gitano Nausėdos.

Kandidatas į Prezidento postą atsakė: „Aš paklausčiau pačios kandidatės – o kodėl ji gėdijasi savo partijos? Aš šito nelabai suprantu, nes juk jie tokie patys žmonės, nuoširdžiai išgyvenantys dėl jos. Kodėl jiems reikia daryti specialius uždarus vakarėlius arba jų prašyti neiti į bendrą salę? Juk jie nėra kažkokie raupsuotieji. Aš kaip tik manau, kad reikia nusimesti kaukę“.

Šimonytė paaiškino savo poziciją

Po G. Nausėdos žodžių „Facebook“ tinkle savo poziciją išdėstė ir jo oponentė rinkimuose I. Šimonytė. „Sekmadienio naktį MO muziejuje buvo gausus būrys žmonių, kurie priklauso TS-LKD. Vieni ilgiau, kiti trumpiau. Vieni anksčiau, kiti vėliau. Buvo partijos pirmininkas ir vicepirmininkai, atsakingoji sekretorė Aistė. Pirmininkas netgi mano buvo nuvestas į pagundą šokti, dėl ko abu susilaukėme keisčiausių interpretacijų. Buvo ir kitoms partijoms prijaučiančių ar net priklausančių žmonių. Visgi, rinkimuose kandidatuoju aš, Ingrida Šimonytė, ne TS-LKD partija.

Dalyvauju rinkimuose TS-LKD remiama, tačiau prieš tai laimėjusi atvirus rinkimus, kuriuose balsavo ne vien partijos nariai. Už paramą esu dėkinga, tačiau partija puikiai žino, kad kampaniją organizuoju pati, su savo štabu, taip, kaip mums atrodo geriausia. Štabą susitelkiau pati, savanorius taip pat. Partija padės, bet jokių sąlygų nekelia. Partijos žmonės savanoriauja, kaip ir nepartiniai ar priklausantys kitoms partijoms“, – apie savo ryšį su partija socialiniame tinkle rašė I. Šimonytė.

„Todėl rinkimų naktis buvo skirta štabo nariams, kurie dirbo daugiausiai, rėmėjams, kurie prisidėjo finansiškai, kad kampanija vyktų ir galėtume paaiškinti, kuo apmokėsime nemenkas rinkimų išlaidas, ir savanoriams, tarp kurių partijos narys buvo ne vienas ir visi aktyviausieji buvo pakviesti. Suprantu, kad Gitanui baugu, jog kažkas gal atrodo ne mažiau nepriklausomas, nei jis pats save vadina. Tačiau taip ir yra. Kaip Sauliui Skverneliui nepriklauso meilės monopolis, taip Gitanas Nausėda neturi pagrindo teigti, jog vienintelis turi asmeninės laisvės privilegiją. Žmonių, kurie mane parėmė parašais ir finansiškai skaičius tą neblogai įrodo“, – teigė I. Šimonytė.

Po Juknevičienės įrašo – Nausėdos atsakas

Po Seimo narės R. Juknevičienės įrašo kandidatas į Prezidento postą G. Nausėda savo „Facebook“ paskyroje paskelbė įrašą, kuriuo teigia, kad susitikimas buvo, tačiau visas kitas detales pavadino pramanais.

„Vienintelis tikras faktas tame, ką parašė p. Juknevičienė, – mūsų susitikimas buvo. Visa kita yra pramanai, pradedant neva nusivylimu kuklia susitikimo vietos aplinka ir baigiant klausimu dėl Vygaudo Ušacko išmetimo iš partijos. Ar tikrai verta iki to nusileisti, p. Rasa? Ar tai yra, ką konservatorių deleguota kandidatė turėjo mintyje apie savo planus antrame ture, sakydama „visos priemonės naudotinos“? Užtikrinu Jus, kad bendrausime konstruktyviai, net jei Jūsų remiama kandidatė netaps prezidente. Bendras valstybės interesas yra svarbiau už personalijas ir dėl to tikrai neverta užsiimti smulkiu melu“, – socialiniame tinkle teigė G. Nausėda.