Šį Rusijos prezidento Vladimiro Putino pareiškimą išplatino agentūra TASS.

Pasak V. Putino, artimiausiu metu ketinama pasirašyti atitinkamą sutartį. Visi orlaiviai turėtų būti pristatyti iki 2028-ųjų. Remiantis „RIA Novosti“ pranešimais, Rusijos vadovas pareiškė, kad iki to laiko naujausiais naikintuvais būtina aprūpinti tris aviapulkus.

DELFI primena, kad šeši Su-57 lydėjo prezidento lėktuvą, kai gegužės 14 d. prieš pat susitikimą su JAV valstybės sekretoriumi Mike'u Pompeo jis skrido į Achtubinsko miestą Astrachanės srityje. Kiek vėliau V. Putinas pabendravo su naikintuvų pilotais.

Per pokalbį jis akcentavo, kad šie „lėktuvai turi būti geriausi pasaulyje“.

Šiuo metu pagaminta 10 naikintuvų Su-57 prototipų. Visi jie – iš bandomosios partijos. Jau pasirašyta viena sutartis, pagal kurią pajėgos turės būti aprūpintos šiais orlaiviais.

Vykdant sutarties sąlygas, 2019–2020 metais Oro ir kosmoso pajėgoms bus pristatyti du Su-57 su pirmo etapo varikliais. Kaip sakė gynybos ministro pavaduotojas Aleksejus Krivoručka, iš viso vieną partiją turėtų sudaryti 15 naikintuvų.

Apie antros sutarties rengimą jokios oficialios informacijos kol kas nepateikta. Vis dėlto agentūrą TASS pasiekė žinia, kad dar vieną sutartį dėl Su-57 pristatymo, numatančią 13 naikintuvų tiekimą, planuojama pasirašyti 2020 metais.

Pasak Rusijos gynybos ministerijos, Rusijos aviacijos kompleksui priklausantis penktos kartos naikintuvas „Su-57“ yra sukurtas sunaikinti visų rūšių oro, žemės ir paviršiaus taikinius.