„Įdomu bus, smalsumo nuotaikos, nieko neprognozuoju, vėliau reikės prognozuoti, o kas bus toliau, koks bus ėjimas, dar nežinia. (…) Aš nežinau, kodėl Saulius Skvernelis taip sugalvojo, normaliai taip neturėtų būti, jeigu kažkas kitas laimi, premjeras turėtų grąžinti įgaliojimus ir toliau turėtų eiti pareigas. Žaidimas vyksta su rinkėjų nervais. Pirmiausia prezidentė dar eina pareigas, kol neprisieks kitas asmuo, nereikia baidytis. Atsimenu, kaip mūsų laikais iki paskutinės pareigos ėjome pareigas, mes dirbome iki paskutinės valandos“, – DELFI laidoje sakė profesorius.

Taip pat laidoje V.Landsbergis sureagavo į Sauliaus Skvernelio pareiškimą, kad jeigu nelaimės rinkimų, jis atsistatydins.

„Pirmiausia reikia kažkam eiti pareigas. Negalima taip numesti, negalima supykti ir išeiti, nerimtai atrodo, aš manau, kad jis taip nepasielgs, gal pergalvos ir pasakys, kad pajuto vis tik pareigą“ – kalbėjo V. Landsbergis.

Anot V. Landsbergio, dar tikrai per anksti prognozuoti, kas bus antrajame ture.

„Porą kartų buvo labai aštrus klausimas, kas ir kokios kokybės žmonės ateina į aukščiausią postą, dabar nėra taip grėsminga. (…) Aš jau anksčiau buvau sakęs, kad norėčiau, kad Šimonytė laimėtų, bet neužbėkime įvykims už akių. Žinote, aš pasakysiu, kad norėčiau, kad nepasitvirtintų prognozės, kad laimi pinigai. Jeigu sudėsime Karbauskio ir Uspaskicho pinigus, tai Nausėda ir Šimonytė pasislėps, bet ne visada tokie dalykai nulemia. Aš tikiuosi, kad dalykai kitaip klostysis, žmonės ne tik vertina tai, kiek pinigų sudėta į reklamą, tiek jau to, o bėgti į priekį už akių, aš nesu linkęs. Žinoma, jie dar kiekvienas pasisakys, bet jūs neprognozuokite, kad Šimonytės nebus antrame ture“, – kalbėjo V. Landsbergis.

Sociologų apklausos rodo, kad nė vienas turbūt nesurinks daugiau kaip 50 proc. balsų, todėl po dviejų savaičių turėtų vykti antrasis turas tarp dviejų geriausiai pasirodžiusių kandidatų.

Nausėda panašesnis į prezidentą

Specialioje DELFI laidoje profesorius Vytautas Landsbergis pareiškė, kad Gitanas Nausėda yra panašesnis yra prezidentą.

„Reikia nebalsuoti už plepalus, reikia žiūrėti į žmones, juos pažinti, o jeigu jie nauji ir protingai kalba, galbūt juos ir pasirinkti, o dabar labiau jaučiasi sportinis interesas. Reikia išmokti politinės kultūros. (…) Jeigu antrame ture būtų Nausėda ir Šimonytė, tai nėra tokio aštrumo, kaip, pavyzdžiui, dešiniųjų ir kairiųjų kandidatas.

Tai vis tik yra nauja situacija, bet viskas atsiskleidžia eigoje. Kai reikės jau dviem kandidatams toliau kalbėti, jie neišvengs svarbiausių atsakymų apie Vyriausybės politiką. Gitanas Nausėda iš išvaizdos panašesnis į prezidentą, o Šimonytė turi nuoširdumo“, – DELFI laidoje sakė profesorius.

Prezidento rinkimuose sekmadienį dalyvavo devyni kandidatai. Jei nė vienas iš jų nesurinks daugiau kaip 50 proc. rinkimuose dalyvavusių balsų, po dviejų savaičių bus rengiamas antrasis turas.