Oro dispečerių tarnyba nurodė praradusi ryšį su lėktuvu „Bombardier Challenger 601“ sekmadienio pavakare. Kiek anksčiau buvo užfiksuota, kad orlaivis staigiai nėrė žemyn, skrisdamas virš Koahuilos valstijos Meksikos šiaurėje.

„Praskrendant virš tos vietovės [pareigūnai] pastebėjo lėktuvo liekanas kalnuotoje, sunkiai pasiekiamoje vietoje Okampo savivaldybėje Koahuiloje“, – sakoma Viešojo saugumo ministerijos padalinio šioje valstijoje pranešime.

„Jokių išgyvenusiųjų nepastebėta“, – pridūrė ministerija.

Meksikos televizijos parodytuose vaizduose iš nelaimės vietos matyti smarkiai apdegusios fiuzeliažo nuolaužos. Sveiki buvo išlikę tik lėktuvo sparnai ir uodega.

Valstijos aviacijos pareigūnai iš pradžių nurodė, kad lėktuve buvo 11 keleivių, bet vėliau ministerija patikslino, kad orlaiviu skrido 10 keleivių ir trys įgulos nariai: du pilotai ir stiuardesė.

Kaip praneša Meksikos žiniasklaida, tarnybos mano, kad užsakomojo skrydžio lėktuvas gabeno grupę keleivių namo po šeštadienį vakare Las Vegase vykusių vidutinio svorio boksininkų kovos. Per ją meksikietis Saulis Alvarezas, pravarde „Canelo“ (Kanelo, „Cinamonas“), įveikė amerikietį Danielį Jacobsą.

Lėktuvas skrido į turtingą pramonės miestą Monterėjų, esantį Nuevo Leono valstijoje, besiribojančioje su Koahuila.

Skrydis iš Las Vegaso, esančio JAV Nevados valstijoje, į Monterėjų trunka apie tris valandas.

Pasak pareigūnų, lėktuvas galėjo sudužti dėl nepalankių orų.

„Pastaruoju metu atmosfera buvo labai aktyvi ir nestabili. Pastarąsias keturias dienas buvo smarkių liūčių, krušos ir vėjų, kurių gūsių greitis siekė daugiau kaip 60 km per valandą“, – televizijai „Milenio“ sakė Koahuilos viešojo saugumo ministro pavaduotojas Francisco Martinezas.