„Dalis žmonių, kurie šiandien dirba šalia manęs politinio pasitikėjimo patarėjais Vyriausybėje, tikrai persikeltų į Prezidento rūmus, ir aš laikyčiausi principo, ko ir dabar laikausi, tai yra jaunystės ir patirties sinergija. Dalis patarėjų yra jauni ir net ne Lietuvoje baigę mokslus žmonės, neturintys jokių, sakykime, praeities šleifų, žmonės, kurie ir šiandien sėkmingai darbuojasi ir natūraliai tą karjerą padarę. Aš esu apmąstęs ir su kai kuriais kalbėjęs, tikrai nebūtų taip, kad, išrinkus prezidentu, reikėtų pradėti galvoti, kas čia toje komandoje bus“, - LRT radijo debatuose sakė S. Skvernelis.

Šiuose debatuose dalyvavo trys kandidatai į prezidentus: Vytenis Povilas Andriukaitis, Valentinas Mazuronis ir S. Skvernelis. Nė vienas iš jų neįvardijo konkrečių būsimų patarėjų pavardžių sėkmės Prezidento rinkimuose atveju.

„Visų pirma, neperšokę griovio nesakykime „op“. Yra Algis Vaičeliūnas, kaip mano rinkimų štabo vadas, yra visi kiti bičiuliai, kurie štabe yra oficialiai žinomi, yra paskelbti sąrašai, ir mes judame į tai, kad pasiektume pergalę pirmajame rinkimų ture. O tada bus matyt, nes prezidento komanda yra neišpasakytai atsakingas dalykas“, - sakė kandidatas į prezidentus eurokomisaras Vytenis Povilas Andriukaitis.

Papildydamas V. P. Andriukaitį, S. Skvernelis paaiškino: „Aš tikrai laikausi tos pačios pozicijos: kol tu neturi galių formuoti komandą būdamas kitoje institucijoje, tai apie tai kalbėti anksti. (...) Supraskime ir gerbkime privatumą tų žmonių ir diskreciją. Dabar paskelbus pavardes, po to jeigu įvyktų koks nenumatytas atvejis, ar laimėčiau ne aš, tai tokiu atveju tiems žmonėms iš tikrųjų būtų tam tikras ir diskomfortas, ir problemos. Ką mūsų šalyje ne kartą pamatėme“.

Kandidatas į prezidentus Valentinas Mazuronis savo galimų patarėjų komandos rinkimų sėkmės atveju taip pat neįvardijo.

„Pasakysiu taip: mielieji, jūs dabar renkate prezidentą, o ne patarėjus ar tuos, kurie stovi ten paminklų ar kokioje nors kitoje aplinkoje už nugaros ir remia tą kandidatą į prezidentus, matyt, todėl, kad jis nesijaučia pakankamai stiprus. Šiandien aš esu. Kai buvau aplinkos ministru, man paskambino ir klausė: „Kas jūsų spaudos atstovas“, aš pasakiau: „Mano spaudos atstovas Valentinas Mazuronis“. Aš ir toliau, eidamas šitas pareigas, laikysiuosi tos pačios pozicijos. Patarėjai mano bus tikrai žmonės profesionalūs, kompetentingi, nepriklausomai nuo to, ar jie dabar su manimi bendrauja ar ne, ar priklauso vienai ar kitai politinei jėgai, ar niekam nepriklauso. Tai žmonės, kurie galės rimtai patarti, ir mes rimtai dirbsime“, - sakė V. Mazuronis.