Grūdinės kultūros

Tai gali būti kviečiai, perlinės kruopos, kukurūzai ir visi kiti grūdai. Šiuos masalus, prieš verdant, geriau kelias valandas ar net parą pabrinkinti šaltame vandenyje ir tik vėliau virti. Neturint laiko, kai kurias kruopas, pvz., perlines, galima termose užpilti karštu vandeniu ir kelias valandas palaikyti. Paprastai to užtenka, kad šios kruopos suminkštėtų ir būtų tinkamos užverti ant kabliuko. Svarbu termose palikti laisvos vietos kruopoms brinkti.

Tinkamiausia dėžutė augalinės kilmės masalams

Tiek virtus ar šutintus, tiek konservuotus grūdus geriausia laikyti sandariose plastikinėse dėžutėse. Dar geriau, jei jų dangteliai turės gumines tarpines, kurios neleis jokiems skysčiams iš dėžutės išbėgti. Kai kurie grūdai, o tai ypač pasakytina apie šutintas kanapes, privalo būti laikomi nuovire. Tik taip laikomus grūdus galėsime be vargo užmauti ant kabliuko ir vežiotis žvejybiniame krepšyje nebijodami, kad netyčia dėžutė apvirs ir aplies visą jūsų „bagažo“ turinį.

Dėžutės dangtelis su gumine tarpine

Taip pat dėžutės, skirtos laikyti augalinės kilmės masalus, turėtų būti atsparios šalčiui. Kodėl? Dažnai žvejybos metu turimų grūdinių masalų neišnaudojame. Žinoma, po žvejybos galima viską suberti į vandenį, tačiau daug racionaliau likutį parsivežti ir su visa dėžute įdėti į šaldomą kamerą. Taip, ypač šiltuoju metų laiku, be reikalo „nerauginsime“ kruopomis vandens telkinių bei turėsime iš anksto paruošto masalo kitai žūklei. Reikia pabrėžti, kad augalinės kilmės masalai, nesvarbu, ar jie būtų virti ar pradaryti – konservuoti, padėti tik į šaldytuvą, o ne į šaldiklį – greit surūgsta.

Kepiniai

Duonos ir batono minkštinimas – pats tinkamiausias masalas vilioti stambiąsias karpinių šeimos žuvis. Jų tikrai nereikia kažkaip ypatingai paruošti, tačiau į kepinių laikymo sąlygas reikėtų atkreipti dėmesį. Juos derėtų visada laikyti sandariuose, orui nelaidžiuose plastikiniuose maišeliuose. Tik taip laikomus kepinius galėsime ilgą laiką išlaikyti šviežius ir jie kuo puikiausiai laikysis ant jūsų kabliuko.

Žvejojimui skirtus kepinius geriausia laikyti sandariuose orui nepralaidžiuose maišeliuose

Tešla

Tai puikus masalas visais metų laikais meškeriojant kuojas, o vasarą – ir karosus. Ypatingų kulinarinių sugebėjimų minkant žuvims skirtą tešlą tikrai nereikia. Tik pridursiu, kad be vandens ir miltų, derėtų į tešlą įpilti aliejaus ir paskaninti įvairiomis esencijomis: vanilės, anyžiaus.

Iš tešlos galime iškepti žuvims ir blynų. Ir aš kalbu visiškai rimtai. Gal žuvys Užgavėnių ir nešvenčia, bet keptą tešlą mėgsta. Tai puikiai žino vyresniosios kartos meškeriotojai, viliojantys karosus šiuo masalu. Tik į blyninę tešlą dedamas dar ir kiaušinis. Belieka tik blyną supjaustyti mažais kubeliais ir masalas paruoštas verti ant kabliuko.