„Buvo didelė klaida padaryta mūsų dabartinės šalies vadovės, kad nesidomėjo vidaus politika, daugiau dėmesio skyrė užsienio politikai. Pagal Konstituciją jai priklauso nustatyti užsienio politikos kryptis. Iš kitos pusės, prezidentas renkamas tiesiogiai, jo pareiga ir prievolė yra būti aktyviam prezidentui vidaus politikoje. Žmonės to labiausiai ir laukė“, - antradienį spaudos konferencijoje, pristatydamas savo rinkimų programą, sakė V. Tomaševskis.

Jo rinkimų programoje sakoma, kad Prezidento institucija turi būti socialinio teisingumo bei ekonomikos augimo garantas. „Prezidento veiklos matavimo termometras turi rodyti socialinės SANTARVĖS temperatūrą. Kuo darnesni bus santykiai įvairiuose socialiniuose sluoksniuose, versle, ekologijoje, valstybės tarnyboje ir kitose srityse, tuo efektyviau funkcionuos visa socialinė-ekonominė sistema, tuo konkurencingesnis bus šalies ūkis, tuo laimingesni bus šalies piliečiai“, - savo rinkimų programoje pažymi V. Tomaševskis.

Kalbėdamas apie mūsų kaimynus - Lenkiją, Latviją, Baltarusiją ir Rusiją, politikas sakė, kad su visais kaimynais turime turėti gerus santykius.

„Karinė retorika mūsų valdžios atstovų prie nieko gero nepriveda“, - sakė V. Tomaševskis, siūlantis iš esmės keisti Lietuvos užsienio politiką.

Vidaus politikoje pirmoje vietoje, jo nuomone, turi būti kova su korupcija.

„Korupcijos byloms negali būti taikomas senaties terminas. Ir po 10, po 20 metų šitie atvejai turi būti tiriami. Jeigu jau nustatytas korupcijos atvejis ir praturtėjimas nelegalus, siūlome viso turto konfiskavimą“, - sakė V. Tomaševskis.

Savo programoje jis pasisako už tai, kad valdininkų ir kitų piliečių sukauptas turtas, kurio jie negali pagrįsti teisėtomis pajamomis ir šaltiniais, būtų „perimamas valstybės naudai po teisinių procedūrų“.

V. Tomaševskis pasisako už tradicinės šeimos vertybes, jos palaikymą ir stiprinimą. Jis siūlo padidinti „vaiko pinigus“, mokant po 120 eurų už kiekvieną vaiką.

„Gal reikia ir daugiau, šis sprendimas labai reikalingas ir jį reikia priimti skubiai“, - sakė jis.

Jau šiais metais startuos gausioms šeimos skirtas LLRA-KŠS projektas „Šeimos kortelė“. V. Tomaševskis sieks, kad būtų mažinamas PVM mokestis būtiniausių produktų krepšeliui.

Politikas nuosekliai pasisako už negimusio vaiko apsaugą nuo gimimo iki natūralios mirties.

„Kasmet 6 tūkstančiai negimusių vaikų yra žudoma iki 12 savaitės nėštumo. Tai yra didelis nusikaltimas ir negimusių vaikų, ir valstybės ateities atžvilgiu“, - sakė kandidatas į prezidentus.

Jei būtų išrinktas prezidentu, jis rūpintųsi šalies savivaldos stiprinimu. „Aš pasisakau už dviejų lygmenų savivaldą mūsų šalyje. Tikslinga tobulinti Konstitucijos nuostatas, numatant antro, žemesnio lygmens, savivaldos institucijų steigimą seniūnijose“, - mano V. Tomaševskis.

Jo programoje numatyta, kad seniūnijos taryba taptų II pakopos vietos savivaldos institucija, turinti savo savarankiškas funkcijas, biudžetą, demokratiškai renkamą seniūną.

„Esu už socialinį teisingumą, krikščioniškas vertybes, šeimą ir sąžiningą politiką. Turiu pakankamai ryžto ir kompetencijos kovoti už savo įsitikinimus. Dabar viskas priklauso nuo Jūsų sprendimo“, - kreipdamasis į rinkėjus savo rinkimų programą apibendrino LLRA-KŠS lyderis, kandidatas į prezidentus V. Tomaševskis.