„Meilę gamtai ir žvejybai įskiepijo senelis, tad nuo pirmų tvirtesnių žingsnių gyvenime pamenu save su meškere rankose. Žuvys ir visas vandens pasaulis mane žavėjo nuo vaikystės, todėl augdamas Vilniuje prie Neries upės kiekvieną laisvą minutę leisdavau žvejyboje.

Sekdamas savo gyvenimo svajonėmis įstojau į VU Gamtos mokslų fakultetą, jame įgijau ekologo specialybę, o po 10 metų studijų – ir ichtiologo specializaciją. Nuo 2002 metų be pertraukos dirbau hidrobiontų tyrimų srityje Lietuvoje ir užsienyje.

Esu Tarptautinės jūrų tyrimų tarnybos (ICES), lašišinių žuvų tyrimų tinklo (NoWPAS) bei Lietuvos hidrobiologų draugijos narys. Pagrindine savo specializacija laikau lašišinių žuvų tyrimus, tačiau nuolatos dirbu žuvų išteklių tyrimų, invazinių rūšių poveikio, žuvų migracijų ir kitose srityse.

Nors darbo pobūdis neleidžia dažnai paimti meškerės į rankas, esu prisiekęs upėtakių žvejybos fanatas. Žinoma, nespjaunu ir į dugninę ar plūdinę meškeres, kai norisi ramaus poilsio gamtoje, tačiau pirmenybę dažniau teikiu žvejybai spiningu.

Kablys.lt man yra galimybė tiesiogiai pabendrauti su Lietuvos žvejais, išgirsti jiems kylančius klausimus, abejones ar poreikius. Manau, kad rubrika „Klausimas ichtiologui“, kai mokslo populiarinimas ir žvejų žingeidumas naudingi abejoms pusėms, yra puikus bendradarbiavimo pavyzdys.

Gali būti, kad mokslininkų teorijos gamtosauginiais klausimais ir pragmatiški žvejai turi skirtingas mąstymo kryptis, tačiau tik atvira diskusija ir argumentuotų nuomonių išsakymas gali atvesti į abipusiai naudingų sprendimų priėmimą. Džiaugiuosi galėdamas tame dalyvauti.“