Rusijos piliečiui atstovaujantis advokatas Linas Belevičius žurnalistams antradienį teisme sakė, kad teisėsaugos kaltinimuose minimos dvi sumos – 10 tūkst. eurų ir 3 tūkst. eurų, kuriuos R. Nasirovas iš tiesų perdavė R. Šidlauskui.

„Mano ginamasis įtariamas kyšio davimu, tačiau kaltės nepripažįsta. Įtarimas yra grindžiamas neteisingai suprastu ir neteisingai interpretuotu vienu iš pokalbiu. Telefoniniu pokalbiu (...) jokio susitarimo duoti kyšį apskritai nebuvo“, – sakė jis.

Pasak advokato, R. Nasirovas neneigia perdavęs pinigus, bet tai „neturi nieko bendro su korupcine veika“. Paklaustas, ar tai buvo paskola, advokatas sakė, kad visus paaiškinimus jo ginamasis pateikė teismui.

„Kaltinimas mano, kad buvo perduota tam tikra dalis pinigų susitikimo metu ir interpretuoja tai kaip kyšio dalyką, nors iš tikrųjų tas faktas buvo susijęs su visiškai kitomis aplinkybėmis. Tai yra tarp fizinių asmenų tarpusavio santykiai, kurie neturi nieko bendro su jokia korupcine veika“, – tvirtino L. Belevičius.

Jis nepaneigė, kad kaltinimuose minimas ir Lietuvos ambasadorius Rusijoje.

„Kaltinimas mini kelias pavardes, bet jokių kontaktų su tais asmenimis nėra buvę“, – sakė jis, paklaustas, ar kaltinimuose minima Remigijaus Motuzo pavardė.

Pats R. Nasirovas situacijos žiniasklaidai nekomentavo.

BNS žiniomis, įtarimuose teigiama, jog R. Šidlauskas su R. Nasirovu telefonu kalbėjo kovo 21-ąją, gyvai susitikę buvo balandžio 5 dieną.

R. Šidlauskas kaltinimus vadina „samplaika“.

Į teismą antradienį priešpiet atvestas Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos generalinis direktorius R. Šidlauskas kaltinimus pavadino „samplaika visko“, tačiau daugiau nekalbėjo.

„Aš manau, kad niekam“, – teigė jis, paklaustas, kam, jo manymu, naudingi kaltinimai.

Teisėsauga R. Nasirovą Vilniaus apylinkės teismo prašo leisti suimti dviems mėnesiams, R. Šidlauską – 20 parų. Sprendimą teismas skelbs popiet.

Byloje dėl prekybos poveikiu prokuratūra buvusį diplomatą R. Šidlauską prašo suimti 20 dienų, Nasirovą – 2 mėnesiams.

Teisėsauga įtaria, kad Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos generalinis direktorius R. Šidlauskas už kyšį pažadėjo paveikti asmenis, kad R. Nasirovui būtų išduota Šengeno viza.

BNS šaltinių duomenimis, šią vizą R. Nasirovui Lietuvos institucija išdavė kovą.