„Tą šilumos bangą su 15-16 laipsnių, kuri šiandien buvo pietrytinėje šalies pusėje, teks pamiršti. Jau šiandien šiaurės vakaruose juntamai atvėso, ta šalčio banga Lietuvoje dar labiau įsitvirtins.

Šią šalčio bangą atneš ciklonas su vidutinio stiprumo šiaurės vakarų vėjais. Naktį temperatūra žemės ir rytą bus nuo -2 iki 3 šilumos, bet 2-3 šilumos bus tik prie jūros. Kritulių naktį ne tiek ir daug, jie bus mišrūs – lietutis, vietomis su šlapdriba. Tikėtina, kad pietiniuose rajonuose“, – teigia Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikas Vytautas Sakalauskas.

Antradienį, pasak jo, Lietuvoje bus debesuota, daug kur laukiama trumpų kritulių – lietaus ir šlapdribos.

„Daugiau tų kritulių bus šiaurinėje šalies pusėje. Vėjas beveik nesikeičia – šiaurės vakarų, vakarų. Šiluma labai menka – 4-8 laipsniai, o šiaurės vakariniuose rajonuose kai kur bus tik 3 laipsniai šilumos“, – teigia V. Sakalauskas.

Panašūs orai, pasak sinoptiko bus ir trečiadienį: „Išliks vakarų, šiaurės vakarų vėjas, naktį vietomis, o dieną daug kur trumpi krituliai – lietus, šlapdriba. Naktį gal ir snaigutė viena kita. Naktis nebus šilta – nuo 4 laipsnių šalčio iki 1 šilumos, tik prie jūros iki 3 šilumos.“

Vienintelė džiugi žinia, pasak sinoptiko, kad antroje savaitės pusėje krituliai iš Lietuvos trauksis, kiek nurims vėjas.

„Antroje savaitės pusėje atmosferos slėgis kils, formuojasi anticiklolinins laukas, aukšto atmosferos slėgio sūkurys ir kritulių mažės. Nebent ketvirtadienio naktį kai kur iškris tokie trumpi nedideli krituliai, o dieną jie jau mažai tikėtini.

Vėjas krypties nekeičia, truputį nurimsta, naktis vėl nešilta – nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 šilumos. Dieną – 4-8 laipsniai šilumos“, – prognozuoja sinoptikas.

Dėl savaitės pabaigos V. Sakalauskas taip pat negalėjo nudžiuginti, nors penktadienį ir šeštadienį kritulių būti neturėtų, laiką leisti lauke gali nebūti taip malonu, kaip praėjusį savaitgalį.

„Vėjas šiaurinių krypčių, bent jau naktimis šilumos nelaukime, bus nuo -4 iki 1 laipsnio.
Dienomis ta šiluma irgi simbolinė: penktadienį 4-9 laipsniai, šeštadienį 5-10. Taip kad bent jau šią savaitę iki šeštadienio bus tokie šaltesni orai“, – teigė pašnekovas.