Tarkim, per metus uždirbdami 100 tūkst. dolerių (89,1 tūkst. eurų), Niujorke galėtumėte įsikurti tik nedideliame 24 kvadratinių metrų butuke ir leisti sau pirkti kiek daugiau nei vidutiniškai kainuojantį pieną. Visgi žmonės plūste plūsta į šį miestą dėl galimybės gauti gerai apmokamą darbą.

Tarp profesijų, kurių atstovai gauna 100 tūkst. dydžio algą, galima paminėti verslo analitiko, vadovo pavaduotojo ir programinės įrangos inžinieriaus pareigas.

Visgi vidutinis atlyginimas dirbant Niujorke yra 69 211 dolerių (61 674 eurai).

Niujorkas

Galbūt galvojate, kad užsitikrinus, jog banko sąskaitą kasmet papildytų po 100 tūkst. dolerių, didžiumos rūpesčių pavyktų išvengti? Jei taip, žinokite, kad teisus esate tik sąlyginai.

Dalykas tas, kad faktiškai, sumokėjus pajamų mokesčius, alga, kurią realiai gausite, bus artima 65 tūkst. dolerių (58 tūkst. eurų).

Nevalia pamiršti ir niujorkiečiams tenkančių pragyvenimo išlaidų. Jos, kaip skelbiama svetainėje „PayScale“, net 129 proc. viršija šalies vidurkį.

Kelionių nuotraukos

Maždaug 4 litrai pieno Niujorko parduotuvėse vidutiniškai kainuoja 4,53 dolerio (4 eurus), o visos šalies vidurkis – 3,5 dolerio (3,11 euro).

Kalbant apie nebūtinąsias išlaidas, derėtų pasakyti, kad, tarkim, už mėnesinį sporto klubo abonementą Niujorke tenka pakloti 100 dolerių (89 eurus).

Pietūs dviem asmenims netoliese esančiame bare vidutiniškai kainuoja 57 dolerius (51 eurą).

Niujorkas

Standartinis vyriškas kirpimas vidutiniškai atsieina 26 dolerius (23 eurus).

Mėnesinis viešojo transporto bilietas Niujorke kainuoja 121 dolerį (108 eurus). Palyginti su 50 kitų pasaulio miestų, tokia mėnesinio bilieto kaina atsiduria penktoje vietoje.

Šiukštu negalima pamiršti apie būstų ir nuomos kainas, mat kaip tik jos sudaro pagrindinę pragyvenimo išlaidų dalį ir net 369 proc. viršija šalies vidurkį.

Niujorkas

Jei domitės namais Niujorko metro rajone ir svarstote apie vidutiniškai kainuojantį būstą, turėtumėte žinoti, kad gaudami 105 684,33 dolerio (94 029,47 euro) dydžio algą veikiausiai sugebėsite padengti pagrindinę sumą, palūkanas, mokesčius ir draudimą, nurodoma būsto paskolų svetainėje HSH.

Vidutiniška būsto vertė penkiuose Niujorko rajonuose, kaip skelbia „Zillow“, artima 680 tūkst. dolerių.
Jei vis dėlto manote, kad būsto išlaidos neturi viršyti 30 proc. metinių pajamų, lieka vienintelė išeitis – nuoma, kuriai teks išleisti 2,5 tūkst. dolerių (2,2 tūkst. eurų) per mėnesį.

Niujorkas

Apartamentų su vienu miegamuoju Manhatano rajone mėnesio nuomos kaina – beveik 3,1 tūkst. dolerių (2,8 tūkst. eurų). Tiesa, 40 proc. suaugusiųjų, kuriems Niujorke tenka nuomotis butus, gyvena ne vieni.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (134)