Valstybinė televizija parodė vaizdo medžiagą, kurioje įamžinta, kaip pats žemės ūkiu aktyviai besidominantis Baltarusijos prezidentas auklėja valdininkus ir gubernatorių. Incidentas įvyko antradienį viename šalies Mogiliovo regiono ūkyje.

Reportaže matomos purvinos mėšle klampojančios karvės ir A. Lukašenka, barantis pasimetusius valdininkus.

„Kodėl jūs mane čia atvedėte?“ – piktinosi A. Lukašenka.

Anot A. Lukašenkos, tos karvės „leisgyvės“, o valdininkai – „ligoniai“, nes nepastebėti tokių akivaizdžių dalykų.

„Jums atrodo, kad čia viskas gerai? Jums patiems viskas gerai?“ – pasimetusius valdininkus tardė Baltarusijos prezidentas.

Lankydamasis žemės ūkio holdinge „Kupalovskoje“, A. Lukašenka panorėjo savo akimis pamatyti karvių auginimo sąlygas. Jas prezidentas įvardijo kaip „netinkamas“, pareikalavo rasti kaltuosius ir išspręsti visas problemas, informuoja valstybinė naujienų agentūra BelTA.

„Jeigu žmogus nesupranta, kad čia Osvencimas, aš nebesuprantu“, – pareiškė prezidentas.

Aleksandras Lukašenka

Prezidentui užkliuvo ir ūkyje naudojamos technikos laikymo sąlygos: tiek kiemas, tiek angarai užgriozdinti neveikiančiomis mašinomis, tarp jų nemažai ir naujos technikos, nebetinkamos eksploatacijai dėl blogų laikymo sąlygų.

„Kapinės – tiek po stogu, tiek kieme“, – reziumavo paskutiniu Europos diktatoriumi vadinamas A. Lukašenka.

Aleksandras Lukašenka

Baltarusijos lyderis nurodė atleisti visus už situaciją holdinge atsakingus asmenis, prireikus iškelti ir baudžiamųjų bylų. „Noriu, kad man ant stalo atsirastų sąrašas asmenų, lydėjusių mane šio vizito metu. Reikia kelti baudžiamųjų bylų. Kaltuosius surakinti antrankiais ir į izoliatorių“, – pareiškė prezidentas.

A. Lukašenka, buvusią sovietinę šalį valdantis 24 metus, dažnai garbius svečius ir žurnalistus kviečiasi į savo ūkį, kur ne kartą užfiksuotas kasantis bulves ir besidarbuojantis dalgiu.

Rugpjūtį A. Lukašenka po vieno apsilankymo regione atleido kelis ministrus ir šalies vyriausybės vadovą, apkaltindamas juos „vėjavaikišku“ požiūriu į darbą.