„Jeigu viską lemtų socialinės apklausos, tai ir rinkimų nereikėtų, mes pažiūrėtume skaičiukus ir vieni eitų dirbti į prezidento rūmus, kiti - parlamentą, treti - į Vyriausybę“, - trečiadienį pristatęs savo rinkimų štabą, kalbėjo S. Skvernelis. Tačiau, pabrėžė premjeras, nuo šiol reitinguose užimamos pozicijos jam bus svarbesnės.

„Iki šiol aš vertinau ir žiūrėjau tuos skaičius, kurie buvo susiję su manimi, kaip ministru pirmininku, ir Vyriausybe, - tai man buvo svarbiausia. Nuo šiandien tai (prezidentinė kampanija. - ELTA) tampa taip pat labai svarbu, dėl to ir startuoja rinkiminė kampanija, tą darysiu tikrai pakankamai aktyviai“, - sakė S. Skvernelis.

Premjeras tvirtina, kad prezidentinėje kampanijoje sieks griauti klaidingus apie jį sukurtus įvaizdžius.

„Įvaizdis yra viena, o kas yra realiai, yra visai kas kita. Tas įvaizdis, kurį žmonės yra susidarę, dažnai prasilenkia su realybe“, - kalbėjo premjeras.

S. Skvernelis tikino, kad aktyviau dalyvaujant prezidentinėje kampanijoje vadovavimas Vyriausybei nenukentės.

„Aš esu politikas ir politiko statusas neriboja jokių konstitucinių teisių. Ar aš spėsiu, ar suderinsiu - vertinsite jūs. Bet kol kas nematau jokios grėsmės, visus savo kaip premjero darbus aš darau“, - apibendrino S. Skvernelis.

Vasario 18-28 dienomis portalo DELFI užsakymu visuomenės nuomonės ir tyrimų bendrovės „Spinter tyrimai“ atlikta apklausa rodo, kad atotrūkis tarp trečioje vietoje esančio premjero Sauliaus Skvernelio (15,3 proc.) ir pirmojoje bei antrojoje vietose išsirikiavusių ekonomisto Gitano Nausėdos (28,2 proc.) bei buvusios finansų ministrės Ingridos Šimonytės (22,1 proc.) didėja. Pastarąjį mėnesį G. Nausėdą palaikė 26,7 proc., I. Šimonytę - 19 proc., o S. Skvernelį - 16,5 proc. respondentų.