Už pataisas balsavo 84 parlamentarai, prieš nebuvo, susilaikė 4 Seimo nariai. Pagrindiniu komitetu svarstant įstatymo pataisas paskirtas Biudžeto ir finansų komitetas.

„Vyriausybei įgijus papildomą skolinimosi valstybės vardu priemonę, Vyriausybė galės su užsienio šalies vyriausybe arba užsienio šalies skolos valdytoju pasirašyti Vyriausybės depozitinių įsipareigojimų sutartis. Tokiu būdu išsiplės skolinimosi valstybės vardu šaltinių ratas, o tai mažins nepasiskolinimo riziką, kartu bus sudaryta galimybė prisijungti prie užsienio šalių, vykdančių tarpiždinį skolinimąsi, kurio tikslas yra operatyvus trumpalaikis valstybės piniginių išteklių srautų subalansavimas. Vyriausybės depozitinio įsipareigojimo sutartis bus priskiriama prie kitų įsipareigojamųjų skolos dokumentų“, - teigiama Finansų ministerijos parengtame įstatymo pakeitimo projekto aiškinamajame rašte.

Projektu taip pat siūloma panaikinti Valstybinę paskolų komisiją.

Teigiama, kad, ją panaikinus, komisijos narių funkcijos būtų įgyvendinamos konkrečius klausimus pagal kompetenciją derinant su komisijos narius delegavusiomis institucijomis - nustatyta tvarka kreipiantis į suinteresuotas institucijas ir gaunant jų išvadas.

Projektu taip pat siūloma aiškiau reglamentuoti tiek individualias, tiek portfelines garantijas bei nereikalauti atskiro Finansų ministerijos leidimo parduodant įmonės veikloje nenaudojamą turtą ir prisiimant naujus įsipareigojimus, jei jie yra valstybės perskolinama paskola arba už šiuos naujus įsipareigojimus suteikiama valstybės garantija.

Teigiama, kad dabar nėra galimybės Vyriausybei skolintis pasirašant Vyriausybės depozitinių įsipareigojimų sutartis, o Valstybinė paskolų komisija teikia pasiūlymus Vyriausybei dėl visų perskolinamų paskolų ir valstybės garantijų teikimo.

Aiškinama, kad šiuo metu Valstybės skolos įstatymo viename straipsnyje nurodoma, jog perskolinamos paskolos neteikiamos biudžetinėms įstaigoms, nors kitame įstatymo straipsnyje yra numatyta galimybė skolinti valstybės vardu valstybės socialinės apsaugos fondų skoliniams įsipareigojimams dengti.