Per Vašingtone surengtą ceremoniją M. Trump pareiškė, kad drąsa yra viena labiausiai visuomenei reikalingų savybių. Ji pridūrė, kad drąsa skatina pasaulį judėti į priekį.

„Drąsa yra tai, kuo skiriasi tuos, kas tik kalba apie pokyčius nuo tų, kas savo veiksmais siekia pokyčių, – kalbėjo M. Trump. – Drąsa reikalauja pasiaukojimo, narsumo ir kuklumo. Tai yra gebėjimas visų pirma galvoti apie kitus“.

Prezidento Donaldo Trumpo sutuoktinė drauge su amerikiečių diplomatijos vadovu Mike'u Pompeo Valstybės departamente apdovanojo 10 moterų iš Airijos, Bangladešo, Džibučio, Egipto, Jordanijos, Juodkalnijos, Mianmaro, Peru, Šri Lankos ir Tanzanijos.

Šiemet tarp laureačių yra žmogaus teisių aktyvisčių, policijos pareigūnių ir viena tyrimuose besispecializuojanti žurnalistė.

2007 metais Tarptautinį moterų drąsos apdovanojimą įsteigęs Valstybės departamentas nuo to laiko įteikė šią premiją daugiau nei 120 moterų iš 65 šalių.

M. Pompeo atskirai išreiškė pagarbą prieš reikalavimą dengti galvą viešose vietose kovojančioms iranietėms ir aktyvistei ukrainietei Katerynai Handziuk, pernai mirusiai po to, kai ji per užpuolimą buvo aplieta rūgštimi.

Valstybės sekretorius pristatė pirmąją ponią kaip „neįtikėtinai galingą ir drąsią moterį“, kuri „vis atviriau kalba apie prekybą žmonėmis bei lytinį smurtą prieš moteris ir mergaites visame pasaulyje“.

„Žinau, kad ji ir toliau bus įtakinga lyderė, įtakingas balsas, įkvepiantis būsimas lyderes (...) visame pasaulyje“, – sakė M. Pompeo.

Tarptautinė moterų diena minima penktadienį.