Eurokomisaro V. P. Andriukaičio kandidatūrą iki penktadienio parėmė beveik 30 tūkst. žmonių.

Daugiau nei 20 tūkst. gyventojų už kandidatą pasirašė popieriniuose parašų rinkimų lapuose, dar 9,5 tūkst. - elektroniniu būdu, teigia Lietuvos socialdemokratų partijos atsakingasis sekretorius Linas Jonauskas.

„Surinkome reikiamą parašų kiekį, tačiau juos rinksime ir toliau. Mums labai svarbu bendrauti su žmonėmis, išgirsti jų lūkesčius, taigi parašų rinkimą tęsime dar savaitę ar dvi. Be to, yra ir nespėjusių pasirašyti, todėl visiems sudarysime galimybę tą padaryti - centrinėje būstinėje, rajonų skyriuose“, - sako L. Jonauskas.

V. P. Andriukaitį kandidatu į prezidentus iškėlė Lietuvos socialdemokratų partija. Jis šiuo metu eina eurokomisaro, atsakingo už sveikatą ir maisto saugą, pareigas.

„Akivaizdu, kad ir V. P. Andriukaičio kandidatūra į prezidentus ir socialdemokratų idėjos turi stiprų rinkėjų palaikymą. Parašai buvo surinkti stebėtinai greitai, - nepaisant, kad V. P. Andriukaitis saistomas užimtumo eurokomisaro pareigose vėlokai įsiliejo į rinkimų kampaniją, toks žmonių palaikymas įkvepia stipriam startui“, - sako Lietuvos socialdemokratų pirmininkas Gintautas Paluckas.

Prezidento posto siekiantys asmenys parašus gali rinkti iki kovo 28 d.

Respublikos prezidento rinkimai vyks šių metų gegužės 12 d.