Pirmosios pavasario dienos žvejams mėgėjams priminė, kad jau greitai jie galės mėgautis šiltu oru ir žvejyba ant ežero kranto. Tačiau prieš ruošiantis į žūklę, būtina prisiminti įsigyti ir žvejo mėgėjo bilietą. Tai galima padaryti Aplinkosaugos leidimų informacinėje sistemoje, kurią rasite ČIA, taip pat SMS žinute. SMS žinute galima užsisakyti tik žvejo mėgėjo bilietą, kuris suteikia teisę žvejoti neišnuomotuose vandens telkiniuose ir galioja dvi paras. SMS žinutę reikia siųsti trumpuoju numeriu 1670, įrašius raktinį žodį ALIS ir nurodžius vardą, pavardę ir visą asmens kodą.

Žvejo mėgėjo bilietą galima įsigyti visose MAXIMA parduotuvių kasose bei Perlo terminaluose. Dvi dienas, mėnesį ar metus galiojantys žvejo mėgėjo bilietai suteikia teisę žvejoti visuose neišnuomotuose vandens telkiniuose bet kuriuo pasirinktu periodu, taip pat ir jūroje, jei tam nėra kitų apribojimų. Perkant žvejo mėgėjo bilietą patartina su savimi turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą su asmens kodu. Jis bus nurodytas ant bilieto be trijų paskutinių skaičių, siekiant užtikrinti, kad bilietas tikrai priklauso žvejojančiam asmeniui.

Tačiau Lietuvoje kai kas gali žvejoti ir nemokamai. Kaip informuoja Aplinkos apsaugos departamentas, pagal Mėgėjų žvejybos įstatymą teisę nemokamai žvejoti turi visi socialinio draudimo pensininkai. Jie gali visuose telkiniuose žvejoti nemokamai be žvejo mėgėjo bilieto, išskyrus privačius dirbtinius vandens telkinius. Norint žvejoti privačioje žmogaus kūdroje, jau reikėtų gauti leidimą. Visur kitur galima be žvejo mėgėjo bilieto. Taip pat nemokamai gali žvejoti vaikai iki 16 metų ir neįgalieji, turėdami tą teisę pagrindžiantį dokumentą.

Tiesa, aplinkosaugininkai kasmet akcentuoja, kas žvejoti reikia atsakingai ir laikytis Mėgėjų žvejybos taisyklių, kitaip žvejyba gali baigtis baudomis. Mėgėjų žvejybos taisykles galite rasti ČIA.