Nusikaltimo įvykdymo metu vaikinui buvo 16 metų, teismo nuosprendį jis išgirdo sulaukęs 17. Dėl nepilnamečių duomenų apsaugos neskelbiama nei jo vardas ar pavardė, nei tautybė.

Kaip skelbia britų portalas staffordshire-live.co.uk, paauglys, kuris lietuvę daužė plaktuku, nužudė, o paskui išniekino, buvo nubaustas kalėti iki gyvos galvos, malonės nusikaltėlis galės prašyti anksčiausiai tik po 19 metų, todėl mažiausiai tiek praleis už grotų.

Britų spaudoje skelbiama, kad jaunas vyras teismo metu neparodė jokio gailesčio dėl padaryto nusikaltimo. Teisme 17-metis taip ir neprisipažino nužudęs pažįstamą paauglę lietuvę, jo teigimu, jie tiesiog „susitiko, kalbėjo ir rūkė suktinę“.

Bylą išnagrinėjęs teismas išaiškino, kad į parką su menkai pažįstamu paaugliu susitikti išėjusi lietuvė nesitikėjo, kad vaikinas pradės reikalauti intymių santykių. Kai ji atsisakė su juo lytiškai santykiauti, jis pradėjo smurtauti. Merginai daugiau nei 20 kartų buvo trenkta į plaktuką panašiu buku daiktu.

Merginos kūnas po mirties buvo išniekintas ir pusnuogis paliktas prie suoliuko parke. Paauglės kūną ryte rado šunį vedžiojęs praeivis.

Vietinė britų žiniasklaida buvo pateikusi prašymą teismui, kad būtų galima atskleisti nepilnametę nužudžiusio vaikino asmenybę, tačiau teismas prašymą atmetė. Nepilnamečio tapatybę saugo įstatymai.

Įkalčius galėjo nuplauti lietus

Anglijos policija teigia, kad 14-metė buvo nužudyta parke esančiame paviljone, kurį vietiniai vadina „Juoduoju namu“. Tik tada jos kūnas buvo nutemptas apie 150 metrų iki suoliuko netoli tvenkinio, rašoma portale „Express & Star“.

Vis dėlto, pareigūnus trikdo tai, kad Anglijoje tąnakt stipriai lijo. Lietus galėjo nuplauti svarbius įkalčius – kraujo buvo rasta paviljone ir netoli merginos kūno, tačiau nerasta atstume, kurį jos kūnas buvo galimai tempiamas.

Teismo ekspertas Philipas Fieldas teisme teigė, kad būtent dėl šios priežasties – įkalčių nebuvimo – negali tiksliai įvardyti, kaip kūnas buvo nugabentas nuo paviljono iki suoliuko.

Kitas teismo ekspertas teigė, kad įkalčių galimai nebeliko būtent dėl naktį lijusio lietaus.

Vaizdo kameros užfiksavo, kad vaikinas persirengė

Vaizdo kamerų įrašus peržiūrėję pareigūnai pastebėjo, kad vaikinas į parką atėjo nešinas krepšiu. Išeidamas vaikinas krepšį vis dar turėjo, tačiau buvo jau su kitomis kelnėmis.

Vis dėlto, niekam nepavyko rasti įkalčių, kurie galimai galėtų įrodyti šešiolikmečio kaltę.

Galimai nusikaltimo metu dėvėtų drabužių pareigūnai šešiolikmečio namuose nerado ir vėliau juose atlikdami kratą.

Vaizdo kamerose užfiksuota, kad vaikinas į parką, kuriame 23 val. turėjo susitikti su Viktorija, įėjo 22 val. 44 min. Nepilnamečiai susipažino „Facebook“ tinkle.

Nusikaltimas sukrėtė aplinkinius

DELFI balandį rašė, kad veiksmų ėmėsi ne tik policija, bet ir vietos gyventojai. Pareigūnams jie suteikė naudingos informacijos, kuri esą padėjo sulaikyti įtariamuosius.

Sujudo ir žiniasklaida. Apie įvykį pranešė didžiausi JK laikraščiai, pradedant „The Guardian“ ir „Independent“, baigiant „The Daily Star“.

Viktoriją pažinoję žmonės feisbuke dalijasi palaikymo šeimai žinutėmis, o mažąją Viktoriją meiliai vadina „Tori“. „Dėl šio nekalto vaiko plyšta širdis. Mano maldos ir mintys yra su jos šeima“, – socialiname tinkle rašo Lisa. „Ilsėkis ramybėje, angelėli! Užuojauta tėveliams“, – antrino Kristina. Ir tai tik kelios sukrėstų vietos gyventojų žinutės.

Feisbuke buvo renkamos lėšos Viktorijos laidotuvėms.

Skelbiama, kad tikslas buvo surinkti 1 tūkst. svarų, tačiau britų ir lietuvių bendruomenių gerumas pranoko lūkesčius – vos per tris dienas buvo paaukota daugiau nei 6 tūkst. eurų.