Rinkimuose į Europos Parlamentą P.Kunčinas remsis 10 žingsnių programa, kuri buvo paskelbta sausio gale „Lemiamo šuolio” susitikime su ekonomikos, švietimo ekspertais, visuomenės bei politikos atstovais. Pagrindinė P.Kunčino išvada: Lietuva negali toliau „eksportuoti“ talentingų savo žmonių kaip pigios darbo jėgos, kaip „žmogienos”. Lietuvos nacionalinis prioritetas yra sukurti galimybes visiems - ne tik vietinėms profesijoms - gauti tą patį atlygį savo šalyje, kokį šiuo metu gauna Airijoje ar Vokietijoje.

Jo teigimu, Europa savo ruožtu privalo padėti Lietuvai išspręsti demografinę krizę per investicijas į žmones ir socialines garantijas o ne į asfaltą. Šiandien Lietuva praktiškai subsidijuoja turtingesnes Europos valstybes, nemokamai atiduodama savo žmones. Tai negali tęstis.

Esminės judėjimo nuostatos - nacionaliniu susitarimu grįsta ilgalaikė valstybės strategija ekonominiam ir gerovės proveržiui pasiekti, aktyvus valstybės vaidmuo skatinant pažangios ekonomikos augimą, ilgalaikės investicijos į švietimą ir kryptinga Lietuvos interesų užtikrinimo politika Europos Sąjungoje.

„Mums labai svarbu netapti dar viena dėl valdžios kovojančia partija šalia. Siekiame savo idėjomis, kompetencija ir gerąja patirtimi sujungti visas politines jėgas į vieną kryptį - nacionalinę pokyčių programą, po kuria galėtų pasirašyti įvairiausių ideologijų žmonės”, - sako P.Kunčinas.

„Lemiamas šuolis“ pradėjo burtis prieš trejus metus.

„2016 metais kartu su bendraminčiais pradėjome plėtoti lemiamo šuolio idėją, kuri buvo grindžiama mintimi, kad Lietuva neturi privilegijos sėdėti sudėjusi rankų ir laukti, kol šalies ekonominiai, švietimo ir migracijos rodikliai ims gerėti. Tuo metu kartu su ekonomistais ir finansų ekspertais pasiūlėme tris paprastus žingsnius, kurie prisidėtų prie valstybės gerinimo: įvesti „Sodros“ lubas, įteisinti talentų vizas, supaprastinti statybų leidimus. Į dalį pasiūlymų buvo atsižvelgta, tačiau to nepakako lemiamam proveržiui pasiekti. Todėl dabar nusprendėme, kad privalome išeiti į platesnius vandenis ir siekti gilesnio poveikio - iš visuomeninio judėjimo turime tapti politine platforma, siekiančia realių pokyčių į gera Lietuvoje ir Europoje”, - pabrėžia judėjimo iniciatorius.