Dalios Grybauskaitės vyriausiasis patarėjas taip reaguoja į Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio žinią iš Varšuvos, jog Lenkijos Seimo vadovai kviečia Lietuvą bendradarbiauti Višegrado, Veimaro grupių formatuose.

„Mūsų formatai bendradarbiavimo yra nusistovėję ir nereikėtų blaškytis: turime Baltijos šalių bendradarbiavimo formatus, turime Baltijos-Šiaurės šalių šešetuko, aštuntuko susitikimus (...), tad yra egzistuojantys formatai, kurie pasiteisino ir nereikėtų per daug blaškytis“, – Žinių radijui antradienį sakė N. Aleksiejūnas.

Patarėjas sutinka, kad minimas bendradarbiavimas galėtų vykti parlamentiniu lygmeniu.

Anot jo, paskutinis aukščiausio lygio prezidentės vizitas į Lenkiją parodo, kad šalių santykiai yra labai geri, o ši partnerystė netrukdo bendradarbiauti su Baltijos ir Šiaurės šalimis.

Lenkijoje viešintis V. Pranckietis BNS pirmadienį tvirtino sulaukęs Lenkijos Seimo ir Senato vadovų kvietimo bendradarbiauti Veimaro trikampio, vienijančio Lenkiją, Prancūziją, Vokietiją, formate, taip pat jungtis prie Višegrado grupės, kurią sudaro Vengrija, Lenkija, Čekija ir Slovakija, susitikimų.

Kaip BNS sakė Seimo Pirmininko sekretoriato vadovė Gintarė Žukaitė, Veimaro grupėje Lietuva galėtų dalyvauti kai kuriuose susitikimuose, kuriuose būtų aptariamas kibernetinis saugumas, Višegrado formate – diskutuoti apie saugumo užtikrinimą regione, ypač Suvalkų koridoriaus klausimu.