Paryžiuje protesto akcija vyko gana taikiai, tačiau vakare nebuvo išvengta susirėmimų su policija.

Buvo sustiprinta Eliziejaus rūmų, vidaus reikalų ministerijos, Senato ir Nacionalinės Asamblėjos, taip pat kasmet rengiamos žemės ūkio parodos, kurioje šeštadienį apsilankė Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas), apsauga.

Televizijos kanalo BFMTV duomenimis, „geltonosios liemenės“ savo protesto akciją planavo užbaigti Trokadero aikštėje, tačiau ten policija prieš maždaug šimtą akcijos dalyvių, kurie nenorėjo skirstytis, panaudojo ašarines dujas. Dėl to kaukes dėvinčių žmonių grupė į policijos pareigūnus ėmė mėtyti įvairius daiktus.

Prancūzijos sostinėje buvo sulaikyti 28 žmonės. Du protestuotojai buvo sužeisti, pranešė Paryžiaus policija.

Vietos žiniasklaida pranešė apie padidėjusią įtampą Klermono-Ferano mieste, kur į gatves išėjo apie 2,5 tūkst. „geltonųjų liemenių“. Miesto valdžiai teko uždaryti parkus ir viešuosius pastatus, atšaukti koncertus ir spektaklius.

Reno mieste policijos pareigūnai „geltonosioms liemenėms“ sutrukdė patekti į miesto prekybos rajoną. Per susirėmimus buvo nesunkiai sužeisti šeši policininkai ir buvo sulaikyta 15 žmonių.

Tulūzoje protestuotojai blokavo vieną iš elektroninės prekybos milžinės „Amazon“ sandėlių. Jie dalijo skrajutes su užrašu „Amazon“ naikina darbo vietas ir planetą“.

„Geltonųjų liemenių“ akcijos šeštadienį taip pat įvyko Marselyje, Bordo, Kane, Tulone ir Kanuose.

Pirmoje „geltonųjų liemenių“ protesto akcijoje, kuri įvyko 2018 metų lapkričio 17-ąją, dalyvavo apie 282 tūkst. žmonių, kurie išėjo į gatves, kad išreikštų nepasitenkinimą vyriausybe, kuri, jų nuomone, nesistengia spręsti eilinių piliečių problemų.