Prokurorų prašymu taip pat panaikinta jo patarėjo Aivaro Kadziausko neliečiamybė.

Sprendimas buvo priimtas bendru sutarimu.

Prokuroras Martynas Jovaiša prašė klausimą svarstyti uždarame posėdyje, tačiau sutarta neviešinti prokurorų kreipimosi turinio ir sprendimą priimti viešai.

Pareigūnai teigia įtariantys, kad mokėti kyšiai vadinamojoje Vijūnėlės dvaro byloje.

„Dabar vykstančio ikiteisminio tyrimo metu yra surinkta pakankamai duomenų, leidžiančių įtarti, kad R. Malinauskas ir kitas asmuo dalyvavo nusikalstamas veikas“, – žurnalistams sakė prokuroras.

Jis sakė šiuo metu negalintis atsakyti, ar teisėsauga sulaikys R. Malinauską.

„Pagal šiandien duotą leidimą panaikinus neliečiamybę teisėsaugos institucijos įgyja teisę sulaikyti ar kreiptis į teismą suėmimo, tačiau, ar tai bus daroma, negalėčiau komentuoti“, – teigė M. Jovaiša.

Jis patvirtino, kad įtarimai susiję su kyšininkavimu, bet nekomentavo, apie kokio dydžio kyšį kalbama.

R. Malinauskas turėjo neliečiamybę kaip kandidatas į Druskininkų merus. Jis rinkimuose dalyvauja su visuomeniniu komitetu „Už Druskininkus su Ričardu Malinausku“.

Pagal įstatymus, kandidatas savivaldos rinkimuose be Vyriausiosios rinkimų komisijos sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimtas, negali būti kitaip suvaržyta jo laisvė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (149)