„Prieš 18 mėnesių negailestinga liga – vėžys – pasiglemžė mano žmoną. Ji buvo nuostabus žmogus. Praėjus šešiems mėnesiams po jos mirties užsiregistravau internetinėje pažinčių svetainėje, vildamasis, kad man vėl pavyks pamilti. Netrukus susipažinau su ypač patrauklia moterimi. Jai 33-eji metai. Man – 42-eji“.

Taip savo pasakojimą pradeda keblioje situacijoje atsidūręs vyriškis, atvirai prisipažinęs apie savo bėdas britų laikraščio „The Sun“ patarimų skiltyje „Dear Deidre“. Kokį sprendimą jam pasiūlė šią rubriką kuruojanti santykių ekspertė Deidre Sanders, sužinosite kiek vėliau: pirmiausia susipažinkite su toliau perpasakota vyriškio istorija.

„Bemaž iš karto pajutome vienas kitam simpatiją, tęsia jis. Fiziologinę – intymiąją – mūsų santykių pusę būčiau galėjas pavadinti tiesiog nepriekaištinga. Keletą kartų drauge atostogavome ir kuo puikiausiai pailsėjome bei pasilinksminome. Deja, kaip asmenybės, mes buvome suformuoti visiškai skirtingos aplinkos, be to, ji turi mažamečių vaikų, o mano sūnus – jau suaugęs, todėl gyvena atskirai – su sužadėtine.

Ne per seniausiai su manimi susisiekė viena bičiulė – buvusi kolegė. Jos skambutis užklupo it perkūnas iš giedro dangaus. Ji pasiūlė susitikti su dar keliais buvusiais bendradarbiais ir prisiminti senus gerus laikus.

Ankstesniame darbe mudviem teko dalyvauti bendruose mokymuose. Atvirai prisipažinsiu, kad buvau pametęs dėl jos galvą. Tačiau nieko „tokio“ tarp mūsų taip ir neįvyko, nes ji buvo saistoma ilgamečių santykių. Netrukus aš pakeičiau tarnybą, o kiek vėliau sužinojau, kad ji ištekėjo. Pernai jai teko pergyventi skyrybas.

Žinojo, ką kitados jai jaučiu. Kai susitikome, užsiminė, kad ir pati mintyse manęs trokšdavo. Dabar jai 41-i. Mums besišnekučiuojant laikas tarsi grįžo atgal. Vėl pasijutau it paauglys.

Kai susitikome kitą kartą, ryžomės pasimėgauti ir seksu. Tai buvo tikra fantastika. Nuo tada be intymių pasimatymų jau neapsieiname. Man ji beprotiškai patinka, be to, jaučiu, kad su ja viskas vyksta taip, kaip lemta. Mus labai daug kas sieja, mums nepristinga temų pokalbiams.

Ji žino, kad esu įsipareigojęs kitai moteriai. Ji tarsi stengiasi mane suprasti, bet visgi sako, kad turiu priimti sprendimą, jei noriu, kad liktume dviese. Žinau, kad nemyliu oficialios savo sužadėtinės, tačiau mintis, kad turėčiau padaryti mūsų santykiams galą, man kelia tikrą siaubą.

Kaskart kai susitinkame, ji su neblėstančiu užmoju dėsto mūsų ateities planus. Jei pasakyčiau, kad viskas baigta, jai, matyt, plyštų širdis“.

Kaip pasielgti?

Įžvalgų nestokojanti „The Sun“ patarimų skilties redaktorė D. Sanders sutinka, kad žinia apie santykių baigtį veikiausiai bus itin skaudi. „Tačiau juk jos nemyli tiek, kad vestum, todėl privalai padaryti tai, kas būtina, be to, kuo anksčiau, tuo geriau“, – ragina ji.

„Nebūk bailys. Tačiau pasistenk kuo mažiau užgauti jos jausmus – nesileisk į pasakojimus apie naujai atrastą meilę. Tiesiog pasakyk, kad suvokei, jog nesate skirti vienas kitam.

Gali būti, kad dabar iš tiesų sutikai sau artimą sielą. Vis dėlto skubėti neverta. Juk dar praėjo labai mažai laiko nuo žmonos mirties, todėl vargu ar pavyko visiškai susitaikyti su netektimi. Naujoji tavo pasija taip pat galbūt išgyvena skyrybų sukeltą skausmą.

Turite būti tikri, kad ateitį matote vienodai. Kad tai, kas vyksta, nėra vien bandymas atsigriebtu už prarastus jaunystės metus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)