Prezidentas yra uždraudęs savo patarėjams leisti knygas tuo metu, kai jie dirba jam. I. Emelienas, jo pačio duomenimis, Eliziejaus rūmus paliks iki balandžio pradžios. 31-erių politikas daug metų yra artimas E. Macrono bendražygis ir priklauso artimiausiam prezidento žiedui.

Jau per rinkimų kampaniją I. Emelienas buvo vienas svarbiausių E. Macrono idėjų generatorių. Vėliau jis prezidentą, o taip pat ministrus ir deputatus „aprūpindavo“ argumentais aktualiomis politinėmis temomis. Jam priklauso garsiojo E. Macrono sakinio „Make our planet great again“ autorystė. Tai buvo reakcija į JAV prezidento Donaldo Trumpo sprendimą trauktis iš Paryžiaus klimato kaitos susitarimo.

I. Emelienas agentūrai AFP pabrėžė, kad jo pasitraukimas iš Eliziejaus rūmų susijęs tik su jo knygos projektu. Bet kokios kitos interpretacijos esą yra „neteisingos“.

Tai antras kartas per trumpą laiką, kai E. Macronas netenka artimo patikėtinio. Sausį apie savo pasitraukimą paskelbė jo kalbų rašytojas ir patarėjas komunikacijos klausimais Sylvainas Fortas. Jis savo pasitraukimo priežastimi įvardijo asmeninius motyvus: po pustrečių metų „darbo be pertraukos“ jis profesiniame ir asmeniniame gyvenime norįs pasišvęsti kitiems projektams ir pirmiausiai daugiau laiko skirti šeimai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)