Pirmos užuominos apie problemas šeimoje pasirodė lapkričio mėnesį, kai šeimos nuotraukoje šalia M. Reps neliko jos sutuoktinio.

Tuo metu, kol M. Reps plūkosi namuose su karščiuojančiais šešiais savo vaikais, jos vyras per socialinius tinklus pranešė, kad rado naują žmoną ir su ja leidžia medaus mėnesį Kuboje. M. Reps ši naujiena buvo tarsi griaustinis iš giedro dangaus.

Bomba sprogo prieš savaitę, kai „Kroonika“ ir „DELFI.ee“ parašė, kad M. Reps skiriasi su vyru. Pati moteris tai sužinojo iš žiniasklaidos.

Pora susilaukė šešių vaikų: pirmasis gimė 2003 metais, jauniausiai atžalai pavasarį sueis dveji.

A. Repšsas yra latvių advokatas, jis gyvena Rygoje. Pora susituokė 2003 m. Daugiau nei dešimtmetį savaitgaliais jis vykdavo į Estiją pas savo šeimą.

„Suprantu, kad mano santuokos reikalai domins žiniasklaidą. Tačiau prašau jūsų supratimo, kad nenoriu komentuoti, ypač kad apsaugočiau vaikus“, – toks komentaras išplatintas pasklidus žiniai apie jos sutuoktinio „medaus mėnesį“ Kuboje.

Visgi vėliau moteris davė interviu leidiniui „LP“.

– Pasakykite sąžiningai, ar jaučiate, kad jus ir vaikus išdavė?

– Turėjau savaitę apie tai pagalvoti. Pirmuosius požymius, kad kažkas negerai, galima buvo pastebėti dar vasarą: moteris visada jaučia tokius dalykus. Tačiau frazė „taip, aš turiu kitą“, nuskambėjo tik liepos pabaigoje. Kai su žmogumi nugyveni 20 metų ir didžiąją šio laiko dalį santuokoje, pirmoji reakcija – nustebimas. Ypač turint omenyje tai, kad pas mus tokių laikotarpių, kai mes išsivaikščiotume, per daug nebuvo.

– Bet juk jūsų santykiai tokie ir buvo – „skyrium“?

– Taip, mes kasdien kartu nebūname, tačiau niekada neturėjome didelių konfliktų, kai abi pusės ima pertrauką, kad pagalvotų. Jeigu matai žmogų kartą ar du per mėnesį, o likusį laiką bendrauji elektroniniu būdu, tai per susitikimus ir nesipyksti, o užsiimi reikiamais dalykais.

– Kaip vaikai sužinojo apie naują tėvo mylimąją?

– Iš socialinių tinklų. Tėvas publikavo nuotrauką iš Kubos ir prirašė, kad tai jo nauja būsimoji. Ta prasme, antroji pusė viską gerai apgalvojo. Vaikams aš dar vasarą pasakiau, kad tėvas nevažiuos su mumis į kelionę, nes nenori tęsti tokiu būdu santykių. Ir viskas.

Trys vaikai yra paauglystės amžiaus, kai savo jausmus geriau laiko savyje. Jie pasakė, kad nenori kalbėtis šia tema. Galbūt tai yra neigimo ir mėginimo toliau gyventi savo gyvenimą laikotarpis.

Tačiau aš juos stebiu ir jeigu pamatysiu, kad tai, kas nutiko, pradeda daryti jiems didelę įtaką, ieškosime psichologo. Jokių kitų procesų šią savaitę nebuvo.

– Jūs taip pat apie vyro ketinimus vesti sužinojote iš socialinių tinklų?

– Sužinojau apie tai iš DELFI.ee žinutės.

Turėjau gerą vyrą. Kai mes susipažinome, jis buvo labai dėmesingas. Jam patinka dovanoti gėles ir mažas dovanėles. Tačiau, žinoma, su metais viskas blėsta ir tai pakeičia rutina. Man santuoka reiškė, visų pirma, šeimos sukūrimą. Labai norėjau vaikų. Kai jie maži, tu norom nenorom būni su jais.

– Ar jūsų vyras priekaištavo, kad neskiriate jam pakankamai dėmesio?

– Taip, man tai nėra paslaptis, sakė. Turbūt jis jautėsi atstumtas, ypač gimus mažiausiam vaikui. Aš tikėjau, kad vieną kartą vyras pažvelgs atgal ir pasakys: šie keleri metai buvo sunkūs, tačiau tai pasiteisino. Šios žibančios akys, kurios žiūri į tave iš apačios į viršų ir tave dievina, vertos visų įdėtų pastangų.

– Ar žinote, kas jo naujoji mylimoji?

– Mačiau nuotraukoje. Neįdomu. Man svarbiausia, kad vaikai emociškai nepalūžtų, nes jiems tai, be abejo, skausminga. Noriu, kad tai minimaliai atsilieptų jų gyvenimui.

– Per interviu prezidento kampanijos metu sakėte, kad judu su vyru abu turite daug kreditų. Ar galvojate apie tai, kaip susidorosite finansiškai?

– Turime sudarę santuokos sutartį dėl turto atskyrimo ir visus finansinius sprendimus, susijusius su Estijos įsipareigojimais, iš pat pradžių priėmiau aš.

– Pagal Estijos įstatymus minimali alimentų suma – 250 eurų per mėnesį. Tai bendrai sudėjus mažiausiai 1500 eurų.

– Dėl visko, kas susiję su pinigais, mums su vyru teks susitarti, kai skirsimės.

– Kai žiūriu į jus ir klausausi, jūsų akys švyti, jūs šypsotės ir neatrodote nusivylusia moterimi. Verkėte?

– Oi, aš labai daug verkiau. Tačiau ne dabar. Aš jau nuo vasaros buvau tokios būsenos. Bet aš niekada neverkiu vaikų akivaizdoje. Neparsinešu namo. Tai jiems skirtas laikas.

Man apmaudu, kad po 20 metų trukusių santykių pasirodžiau esanti neverta, kad būtų laikomasi elementarių padorumo taisyklių.