Muitininkai juokauja, kad tądien teko susidurti su trim skirtingais požiūriais į kontrabandos gabenimą. Šumsko kelio poste buvo sulaikytas ratuose sąlyginai nedidelį (4 tūkst. pakelių) kiekį vežęs BMW vairuotojas. Vilniuje, Eišiškių plente pareigūnams įkliuvo atvirai, be jokios maskuotės, sunkvežimio krovininėje dalyje 40 tūkst. pakelių vežęs baltarusis. O Lavoriškių kelio posto muitininkams teko susidurti su bene kruopščiausiai įrengta slėptuve: vilkiko puspriekabės – šaldytuvo dugne irgi rasta apie 40 tūkst. pakelių nelegalių rūkalų, praneša Muitinės kriminalinė tarnyba.

Vasario 5-ąją, apie 5 val., į Lavoriškių kelio postą vilkiku „Scania“ atvažiavęs Baltarusijos pilietis A. K. deklaravo vykstantis į Lietuvą paimti krovinio. Bet posto pareigūnai nusprendė patikrinti jo mašiną mobiliąja rentgeno kontrolės sistema ir netrukus nustatė, jog puspriekabės – šaldytuvo grindyse yra įrengta slėptuvė.

Tačiau aptikti buvo lengviau, nei atverti slėptuvę. Muitinės pareigūnai dėkoja vietos ugniagesiams gelbėtojams, kurie padėjo išardyti puspriekabės grindis. Ten buvo rasta daugiau nei 40 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių „NZ Gold“ ir „Minsk“, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais 127 tūkst. eurų.

Bendra tądien muitinės pareigūnų sulaikytų cigarečių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau nei ketvirtis milijono eurų.

Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje dėl kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas, jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Trečiadienį Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimu Lavoriškėse sulaikyto vilkiko vairuotojas A. K. suimtas 3 mėnesiams.