Vasario 2 d. kriminalistai sulaikė du jaunuolius (gimusius 1997 m. ir 1998 m.) ir merginą (gimusią 1998 m.), įtariamus septyniolikmetės nužudymu. Jaunuoliai policijai žinomi, anksčiau teisti už vagystes, sveikatos sutrikdymus. Visi trys suimti.

Mergina sausio 21-osios rytą iš globos namų išvyko į Verslo ir turizmo kolegiją Žirmūnuose ir dingo. Tai buvo pirmas kartas, kai ji dingo. „Tai ne toks vaikas, kuris gali išeiti ir negrįžti. Paslaugi, gera, maloni, santūri, turėjo ateities planų“, – 17-metę apibūdino „SOS vaikų kaimų“ Lietuvoje nacionalinė direktorė Liudovika Pakalkaitė. Prokuroras T. Čepelionis taip pat patvirtino, kad 17-metė visada grįždavo į globos namus, naktimis neprapuldavo.

Bylos duomenimis, mergina buvo nužudyta laikotarpiu nuo sausio 21-osios vakaro iki sausio 22-osios ryto, 6 val. Ji nužudyta Naujojoje Vilnioje, Gerovės g. Mergina buvo peiliu subadyta ant pėsčiųjų tilto per Vilnelę (ten rasta jos kraujo), o paskui įmesta į upę. Po vandeniu nugrimzdusius palaikus ugniagesių gelbėtojų narai surado vasario 5 d.

Pasak T. Čepelionio, 17-metė su nužudymu įtariamais asmenimis susipažino maždaug prieš mėnesį.

„SOS vaikų kaimų“ Lietuvoje nacionalinė direktorė L. Pakalkaitė DELFI pasakojo, kad nuolat bendraujama su nužudytosios vyresniąja sese, gyvenančia Londone. Artimiausiu metu ji grįš į Lietuvą. Jau sutarta, kur nužudytoji bus pašarvota, kur bus laikomos mišios. Mergina bus palaidota greta močiutės, auginusios seseris.

Motina su savo dukromis negyvena jau 15 metų. Mergaites auginusi močiutė mirė prieš 2 metus. Vyresnioji tuo metu jau buvo pilnametė, o jaunesnioji tada buvo apgyvendinta globos namuose. Vėliau ji buvo perduota Vilniuje gyvenančiai motinai, bet ten įvyko kažkas labai negero ir paauglė vėl buvo apgyvendinta globos namuose. Pastarąjį pusmetį mergina gyveno „SOS vaikų kaime“ Vilniuje.

Merginai dingus, globos namų administracija ėmė nuogąstauti dėl galimo seksualinio išnaudojimo, todėl prieš gerą savaitę kreipėsi į generalinį prokurorą. Po to dingusiosios ėmė ieškoti Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalistai ir paaiškėjo, kad 17-metė nužudyta.

Prašė pačios sugrįžti

Nepilnametės draugai feisbuke sausio 22 dieną ne tik dalinosi pagalbos šauksmais, prašė padėti surasti dingusiąją, bet ir pačios nelaimėlės prašė sugrįžti: „Zuika, jeigu skaitai, grįžk namo, maldauju!!!“, - rašė viena geriausių 17-metės draugių.

Po šiuo įrašu pasipylė begalės komentarų, kuriuose nužudytoji buvo peikiama, jai nebuvo pagailėta kritikos. Dar sausio 26 dieną buvo teigiama, kad 17-metė komentuoja po savo nuotraukomis, visgi, policijos duomenimis, mergina tuo metu jau buvo negyva.

Be viso to, jaunuoliai rašė, jog nereikėjo nelaimėlės palikti. DELFI duomenimis, dingimo dieną Parko g. nužudytoji buvo su savo drauge, kuri išėjo ir ją paliko su įtartina kompanija.

Pati nužudytoji socialiniame tinkle „Facebook“ esančioje grupėje rašė prieš dingimą – sausio 21-osios naktį, 1.44 val.

Nerimą keliantys žodžiai

Po savo nuotraukomis „Facebook“ ir „Instagram“ mergina rašė nerimą keliančius žodžius: „Ryte su šypsena, vakare su ašarom“.

Taip pat nelaimėlė rašė ir daugiau: „Meldžiu už mano klaidas nekankinkit ir neteiskit, nes tobulu žmogumi aš niekada būti nemokėjau“; „Skaudžiausia yra tai, kad jauti žmogui jausmus, o jis negali atsakyti tuo pačiu...“; „Didžiausias gyvenimo džiaugsmas – jausti, kad esi reikalingas ir artimas žmonėms“; „Atsiprašau, kad nesu tokia, kokios tu norėtum“.

Mergina šiuos nerimą keliančius žodžius rašė sausio mėnesį, paskutinis toks įrašas buvo įdėtas sausio 18 dieną.