Pirmo J. Huttono ir „Queen“ lyderio Freddie Mercury susitikimo daug žadančiu tikrai nepavadinsi. Tačiau ilgainiui jų santykiai išsirutuliojo į ryškų atspaudą abiejų gyvenime palikusį ryšį. Taip teigti tikrai galima, nepaisant įvairių peripetijų ir tragiškos istorijos baigties, rašoma portale allthatsinteresting.com.

Kaip Jimas sutiko Freddie

Pradžioje J. Huttonas nė nenutuokė, kokio masto žvaigždė yra F. Mercury. 1949 metais Airijos Karlou mieste gimęs vyras dirbo kirpėju. Jis net neatpažino garsaus dainininko. Nors filme „Bohemijos rapsodija“ („Bohemian Rhapsody“) rodoma, kad vyrai susipažino po Freddie namuose surengto vakarėlio (J. Huttonas ateina padėti susitvarkyti ir jiedu paflirtuoja), iš tiesų pora susipažino 1985 metais viename Londono klube. Ir tai tikrai nebuvo meilė iš pirmo žvilgsnio.

Tuo metu J. Huttonas turėjo antrąją pusę ir atsisakė F. Mercury pasiūlymo pavaišinti jį gėrimu gėjų klube „Heaven“. Tik po 18 mėnesių likimas vėl juos suvedė toje pačioje vietoje ir nuo tada jie ėmė susitikinėti. Praėjus maždaug metams Jimas persikėlė į F. Mercury namus Londone.

Žinoma, susitikinėti su garsenybe J. Huttonui nebuvo labai lengva. Jis pasakojo, kaip vieną dieną smarkiai susipyko su Freddie, kai pamatė jį išeinant iš „Heaven“ nepažįstamo vyro draugijoje. Dainininkas tada teigė, kad tiesiog norėjo priversti partnerį pavyduliauti. Jų santykiai buvo atsidūrę ir ant bedugnės krašto. Taip nutiko tada, kai J. Huttonas pamatė, kaip F. Mercury, lydimas kažkokio vyro, išeina iš buto. Tada jis, esą, liepė dainininkui apsispręsti.

Į tokį ultimatumą F. Mercury sureagavo paprastu „Gerai“. „Giliai širdyje manau, kad jis norėjo jaustis tvirtai su tokiu žmogumi, kuris nėra išskirtinis ir kuriam nedaro įspūdžio jo žinomumas“, – sakė J. Huttonas.

Paprastas gyvenimas su roko žvaigžde

Kasdienis poros gyvenimas namie, pasislėpus nuo pašalinių akių, iš tiesų buvo gerokai paprastesnis, nei galėtų tikėtis spalvingojo F. Mercury gerbėjai. Scenoje Freddie buvo tikras „šoumenas“, įaudrindavęs minias. Tačiau namuose, kaip pasakojo J. Huttonas, „aš grįždavau namo po darbo, ir mes drybsodavome ant sofos, o jis masažuodavo man pėdas ir klausinėdavo, kaip praėjo diena“.

Tai, kas prasidėjo nuo gėrimo taurės klube, virto santykiais, trukusiais iki pat F. Mercury mirties, nors ir buvo laikoma paslaptyje iki paskutinės dainininko gyvenimo dienos. F. Mercury viešai niekada neprisipažino buvęs homoseksualus ir apie savo homoseksualumą niekada nesakė savo šeimai. J. Huttonui tai netrukdė.

„Jis galbūt jaudinosi, kaip prisipažinimas apie homoseksualumą galėjo paveikti jo profesinę karjerą, tačiau to nesakė. Mes abu manėme, kad mūsų santykiai ir homoseksualumas buvo mūsų reikalas“, – sakė J. Huttonas.

Nors gėjų santuokos Didžiojoje Britanijoje buvo legalizuotos tik po beveik dviejų dešimtmečių, abu vyrai mūvėjo vestuvinius žiedus, kurie simbolizavo jų ryšį ir įsipareigojimą vienas kitam.

AIDS diagnozė ir mirtis

J. Huttono ir F. Mercury santykius nutraukė dainininko mirtis nuo AIDS 1991 metais. Liga dainininkui buvo diagnozuota 1987 metais. Tada jis J. Huttonui pasakė: „Suprasiu, jeigu norėsi susikrauti daiktus ir išeiti“.

Tačiau J. Huttonas neketino apleisti partnerio vien dėl to, kad lengvabūdiškoms dienoms atėjo galas, ir atsakė: „Nekvailiok. Niekur aš neisiu. Ketinu čia pasilikti ilgam“.

Nors J. Huttonas padėjo slaugyti F. Mercury, kai šis buvo gydomas namuose, tuo metu kova su AIDS buvo tik prasidėjusi. Dainininkas vartojo vaistą AZT, kurį JAV maisto ir vaistų administracija aprobavo 1987 metais, tačiau netrukus buvo įrodyta, kad savaime jis nepadeda gydyti ŽIV. Pats dainininkas neleido ligai užvaldyti jo gyvenimo ir net nusifilmavo vaizdo klipe dainai „Barselona“, nors gydytojai tam prieštaravo. Visgi ir J. Huttonas, ir kiti dainininko draugai negalėjo nepastebėti nesustabdomo nykimo proceso.

J. Huttonas vėliau prisipažino veikiausiai neigęs faktą, kad F. Mercury sveikata tolydžio blogėjo. Jis sakė tik paskutinio dainininko gimtadienio rytą pastebėjęs, koks sulysęs tapo jo bičiulis. J. Huttonas taip pat mano, kad Freddie, matyt, jautė artėjančią mirtį, nes paskutines tris savaites apskritai atsisakė vartoti vaistus nuo AIDS.

Likus kelioms dienoms iki mirties, F. Mercury panoro išlipti iš ligos patalo ir pasižiūrėti į savo paveikslus. J. Huttonas tąkart padėjo jam nulipti laiptais žemyn, o vėliau užnešė jį į viršų. „Niekada nesuvokiau, koks stiprus esi“, – pasakė F. Mercury. Toks buvo paskutinis poros pokalbis. F. Mercury mirė 1991 metų lapkričio 24 d. nuo AIDS komplikacijos – plaučių uždegimo. Jam buvo 45 metai.

J. Huttono gyvenimas po F. Mercury mirties

Kai F. Mercury užsikrėtė ŽIV, liga dar buvo ypač stigmatizuojama, todėl nekeista, kad ir jis pats nepatvirtino diagnozės iki paskutinės gyvenimo dienos, kai jo vadybininkas dainininko vardu išplatino pareiškimą.

Anot J. Huttono, F. Mercury nenorėjo, kad tiesa apie jo ligą patektų viešumon, mat jam rūpėjo asmeninio gyvenimo privatumas. J. Huttonas taip pat manė, kad tiems, kurie teigė, neva prisipažinimas dėl homoseksualumo ir ligos būtų padėjęs gėjų bendruomenei, F. Mercury būtų atsakęs: „Velniop tai. Tai mano reikalas“.

J. Huttonas sakė, kad po F. Mercury mirties jautėsi visiškai palūžęs – tarsi išprotėjęs. F. Mercury paliko J. Huttonui 500 tūkst. svarų sterlingų (maždaug 1 mln. JAV dolerių dabartine verte), tačiau jo namai atiteko F. Mercury draugei Mary Austin. Ši davė J. Huttonui tris mėnesius išsikraustyti. J. Huttonas grįžo į gimtąją Airiją ir už paveldėtus pinigus pasistatė ten namą.

J. Huttonui ŽIV buvo diagnozuotas 1990 metais. F. Mercury apie tai jis pasakė tik po metų.1994 metais jis išleido memuarus „Mercury and Me“. Knyga, kaip pats sakė, buvo savotiškas būdas susidoroti su širdgėla.

J. Huttonas mirė nuo vėžio 2010 metais, prieš pat savo 61-ą gimtadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (353)