„Mes tikimės, kad pirmoji gija bus pabaigta lapkritį, antroji – gruodį“, – Vienoje vykstančioje Europos dujų konferencijoje sakė jis.

P. Corcoranas išreiškė, kad pavyks gauti leidimą dujotiekio tiesimui iš paskutinės valstybės – Danijos.

„Tikimės leidimą iš Danijos gauti“, – pabrėžė jis.

Rusijos iniciatyva greta jau veikiančio 55 mlrd. kubinių metrų metinio pralaidumo „Nord Stream 1“ dujotiekio tiesiamas antrasis tokio pat pajėgumo vamzdynas dujotiekis.

Vienintelis „Nord Stream 2“ akcininkas yra Rusijos koncernas „Gazprom“, o jo partneriai jame – Vokietijos „Wintershall“ bei „Uniper“, Austrijos OMV, Prancūzijos „Engie“, Didžiosios Britanijos ir Nyderlandų „Dutch Shell“ – yra finansavimo dalininkai ir būsimos naudos gavėjai.

Leidimus tiesti dvi papildomas dujotiekio gijas jau yra išdavusios Vokietija, Švedija, Suomija ir Rusija. To vis dar nepadarė penktoji iš šio projekto įgyvendinimui svarbių šalių – Danija. Jos parlamentas yra priėmęs įstatymą, kuriuo vyriausybei suteikta teisė šalies teritoriniuose vandenyse uždrausti grėsmę nacionaliniam saugumui keliančius tarptautinius projektus. Prie tokių projektų priskirtas „Nord Stream 2“.

„Nord Stream 2“ Danijai pasiūlė alternatyvų vamzdyno maršrutą – jis kirstų ne Danijos teritorinius vandenis, o išskirtinę ekonominę zoną netoli Bornholmo salos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)